Nankörlere münhasır bir yazı!

Afganistan’ın içine düştüğü durumu görüyorsunuz değil mi? Bir ulus olamamanın, bir devlet olamamanın acısını Afgan halkı nasıl yaşıyor? Ne büyük bedeller ödüyorlar? Nasıl...

Afganistan’ın içine düştüğü durumu görüyorsunuz değil mi? Bir ulus olamamanın, bir devlet olamamanın acısını Afgan halkı nasıl yaşıyor? Ne büyük bedeller ödüyorlar? Nasıl badireler atlatıyorlar.

Bugün 30 Ağustos. Büyük Atatürk ve silah arkadaşlarının, ecdadımızın emaneti olan Anadolu topraklarının işgalcilerden temizlerken kazandığı en büyük zaferin 99. yıl dönümü.

Bugün Afganistan gibi bir kaos ülkesi değilsek, bir ulus, bir devlet inşa edebilmişsek Atatürk ve silah arkadaşlarının o gün ödediği bedeller ve atlattıkları badireler sayesindedir.

O nedenle bugün, özellikle hâlâ Atatürk’e düşmanlık eden nankörlere hitaben yazacağım. Aslında yazmayacak, kurtuluş mücadelesini en iyi anlatan büyük ozanımız Nazım Hikmet’in Kuva-yi Milliye Destanı’ndan bölümler aktaracağım.

Hepimiz, o destanın 26 Ağustos 1922 gecesi saatler üçü gösterdiğinde yaşananları anlatan şu bölümünü ezbere biliriz:

“Dağlarda tek tek ateşler yanıyordu.
Ve yıldızlar...

....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 733 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 761 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.639 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.421 Okunma Kader değil, sizin seçiminiz! 30 Mart 2024 | 498 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar