Kriz Büyükelçi Kabil’e gidince biter mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamalarını duyduğumuzda TBMM’deydik. Etrafımızdaki gazetecilerin ve siyasetçilerin ortak yorumu “Cumhurbaşkanı’nda kararın Büyükelçi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamalarını duyduğumuzda TBMM’deydik. Etrafımızdaki gazetecilerin ve siyasetçilerin ortak yorumu “Cumhurbaşkanı’nda kararın Büyükelçi tarafından alındığına dair somut bir bilgi olabilir” oldu.

Oysa önceki gün Amerikalı diplomatlarla yaptığım görüşmelerde, kararın Ankara’daki Büyükelçilikte değil, Washington’da ABD Dışişleri Bakanlığı ile Beyaz Saray’ın bitişiğindeki yönetim binasında (Executive Building) alındığını  öğrenmiştim.

Olayın doğrusunu bulmak gerekiyordu.

Türkiye tarafında ABD’nin kararının kim tarafından alındığına dair elle tutulur bir bilgi yoktu. O nedenle kararın izini sürmek için akşam saatlerinde ABD Büyükelçisi Bass’ın veda resepsiyonunda gördüğüm Amerikalı diplomatlara sordum:

“Karar nerede alındı?”

Amerikalılar çok net yanıt verdi:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.513 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 736 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 766 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.649 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.424 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar