Kovuldunuz merkez!

Elimde telefon, ekrandaki Behzat Ç. tanıtımına bakıyordum. Ekranın üst tarafında “pop up” denilen bildirimlerden biri göründü. SÖZCÜ’nün mobil uygulamasından gelmişti.

“Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya görevden alındı” haberinin bildirimiydi. O anda tanıtımını izlediğim Behzat Ç.’nin ünlü repliği “seviyorum merkez” çağrıştırmış olsa gerek, içimden “kovuldunuz merkez” dedim.
Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya ile hükümet arasında görüş ayrılığı olduğunu biliyordum ama görevden alma aşamasına geldiğini fark etmemiştim.
Anladığım kadarıyla, Çetinkaya son bir ayda yoğun bir şekilde “Enflasyon düşme eğiliminde, döviz kuru düşüşte, faizleri indirin ya da istifa edin” gibi bir taleple karşılaşmış, buna karşın ne faizi indirmiş ne istifa etmiş. Haliyle de görevden alınmış.


“GEREĞİNİ YAPMADI”
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Marmara Bölgesi milletvekilleriyle buluşmasında konuyla ilgili milletvekillerinden hiçbir soru gelmediği halde sözü Çetinkaya’nın görevden alınmasına getirmiş.
Toplantıya katılanlardan öğrendiğim kadarıyla, önce Çetinkaya ile faizler konusu başta olmak üzere, ekonomi alanında farklı kulvarlarda olduklarını ifade edip, “(Faiz düşerse enflasyon da düşer) dememize rağmen gerekeni yapmadı, biz de gerekeni yaptık” mealinde konuşmuş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.512 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 735 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 766 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.649 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.424 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar