Kılıçdaroğlu: Seçim yasasını değiştiren iktidar gidicidir

Muhalefet bu şekilde devam eder ve hata yapmazsa, seçim yasası değişikliği de iktidarın işine yaramayabilir

TBMM’de dün 23. Dönem Manisa Milletvekili Şahin Mengü’nün cenaze töreni vardı. Törene katılmak, sevgili meslektaşım Nevşin Mengü başta olmak üzere yakınlarına başsağlığı dileklerimi iletmek için TBMM’ye gittim. Bu vesileyle bir kez daha Şahin Mengü’ye rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da törene katılmıştı. Tören sonrası Kılıçdaroğlu’nun makamına geçerek, güncel konularla ilgili sohbet etme imkanı buldum.

İlk gündemimiz AK Parti ile MHP’nin üzerinde çalıştığı “Seçim Kanunu” oldu. Kılıçdaroğlu mevcut kanunun 12 Eylül darbe hukukunun ürünü olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“Sorunun kaynağı da bu. Seçimden yüzde 34 oy alan bir parti bu sayede parlamentodaki sandalyelerin yüzde 60’ını alıyor. Buradan eğer gerçekten doğu dürüst bir seçim kanunu yapacaklarsa milli iradenin parlamentoya yansıyacağı bir kanun yapmalılar.

Biz seçim barajının yüzde 10 olmasını istemiyoruz. Makul bir düzeyde olabilir, 7 olabilir, 5 olabilir, 2 olabilir. Şahsi kanaatim, yüzde 1 oy alan partinin genel başkanı TBMM’ye gelebilmeli. Parti TBMM’de temsil...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.510 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 735 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 765 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.649 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.423 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar