Kendini gerçekleştiren kehanet

Sözcü Gazetesi Yazarı Deniz Zeyrek'in bugünkü (26.09.2022)''Kendini gerçekleştiren kehanet'' başlıklı yazısı.

Yazı yazmak için bilgisayar başına oturmuştum. Aklımda “Muhalefet cenahında neler oluyor?”, “Kemal Kılıçdaroğlu kimi kastetti, ne demek istedi?”, “Cumhurbaşkanı adayı artık Kılıçdaroğlu mu?” gibi sorulara kendimce verdiğim yanıtları sizinle paylaşmak vardı.

Gayri ihtiyari gözüm telefonuma kaydı. Ekranda İnstagram açıktı ve en üstte büyük beğeniyle takip ettiğim “Huzursuz Beyin Psikoloji (Huzursuz.Beyin)” isimli hesabın son paylaşımı vardı.

Psikolojinin temel kavramlarını günlük örneklerle izah ettiği ve her başlığıyla beni de bir yerden yakaladığı için Huzursuz.Beyin’in paylaşımlarını kaçırmıyordum.

Son paylaşımının başlığı “Kendini Gerçekleştiren Kehanet” idi.

Okumaya başladım. Girişte, “rol modeli”, “kastedilmeyen sonuçlar” gibi kavramları da sosyolojiye kazandıran sosyolog Robert King Merton’ın “kendini gerçekleştiren kehanet” kavramını açıklarken kullandığı cümleye yer vermişti:

“Olay veya koşulların yanlış değerlendirilmesinden kaynaklanan yeni davranışlar, yanlışın gerçekleşmesine neden...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.512 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 736 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 766 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.649 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.424 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar