Kadınlardan korkmak!

Sözcü Gazetesi Yazarı Deniz Zeyrek'in bugünkü (06.05.2022)''Kadınlardan korkmak!'' başlıklı yazısı.

Her zaman söylerim.

Bu ülkede yaşamın en büyük güvencesi kadınlardır.

Cesaretin, mertliğin ve umudun kaynağıdır kadınlar.

Bütün yakın tarih anlatılarından biliyorsunuzdur: Yurt tuttuğumuz bu topraklara göz koyanlar karşılarında hep cesur kadınları bulmuştur.

Şerife Bacı, Halide Onbaşı, Halime Çavuş, Nezahat Onbaşı, Çete Emir Ayşe, Kara Fatma ve Nene Hatun gibi onlarca kadın kahramanımız vardır.

En temel haklarını elde etmek, Nazım Hikmet'in tarifiyle “soframızdaki yeri öküzümüzden sonra gelen” olmamak için yaşam boyu mücadele eder kadınlar: Evde, tarlada, fabrikada, akademide, sivil toplum kuruluşlarında, siyasette…

Hazıra konmazlar. Ekmeklerini taştan çıkarırlar. Emekleriyle yaşamı yeniden üretirler.

Sahip oldukları haklar, özgürlükler o yüzden kıymetlidir ve vazgeçilmezdir kadınlar için.

Kolay kolay vazgeçmezler, cesurca hak gaspçılarının karşısına dikilirler.

Bu yüzden de zaman zaman hedef olurlar.

Yaşadığımız zor zamanlarda da kadınlar hep ön planda hep hedefte.

Gazeteci Müyesser Yıldız mesela…

Tanıyabileceğiniz en yurtsever insanlardandır Müyesser Abla. Bu yüzden Ergenekon-Balyoz kumpasları sırasında hedef oldu, tutuklandı, cezaevinde yattı. Yetmedi bu hükümetin hedefi oldu. Askeri casusluk gibi absürt bir suçlamayla bir kez daha tutuklandı. Mühim koltuklarda oturan, oradan aldıkları güçle yüksek perdeden konuşan bayların ve başına gelenlerin inadına hep dimdik durdu, korkmadı, doğruları söylemekten vazgeçmedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 2.963 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 735 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 764 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.639 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.423 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar