Kader değil, sizin seçiminiz!

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek bu hafta 'Kader değil, sizin seçiminiz!' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Yarın yerel seçimler var. Belediye başkanlarını, belediye meclis üyelerini ve muhtarları belirleyeceğiz.

Yarış büyük ölçüde İstanbul’da yoğunlaşıyor.

“İstanbul’u alan Türkiye’yi alır” mantığıyla İstanbul’u alan oyları düşse de zafer ilan edecek gibi görünüyor.

“İstanbul’da Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum yarışıyor” desem de inanmayın.

İstanbul’da Ekrem İmamoğlu onlarca insanla ve devletle yarışıyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan sahada.

17 bakan sahada.

Devlet imkanları sahada.

Medyanın yüzde 85’i iktidarın elinde ve hepsi Murat Kurum için sahada.

Sosyal medyada 200 bin kişilik troll ordusu besleniyor (Selçuk Tepeli’nin deyişiyle 200 bin sığır besleseler et süt fiyatları düşecek, iktidar için daha faydalı olacak).

★★★

İmamoğlu bütün bunlara rağmen ipi göğüslemeye daha yakın.

Nereden mi çıkarıyorum?

İstanbul’da İmamoğlu, tavanda olmayan ittifakı tabanda kurmayı başarmış ama Kurum resmi olarak tavanda var olan Cumhur İttifakı’nı tabanda arkasında toplayamamış.

■ Mesela İYİ Parti ve DEM Parti’ye gönül vermiş insanlar, yarışın Kurum ile İmamoğlu arasında ilerlediğini görüyor ve “Kurum mu İmamoğlu mu” sorusuna “İmamoğlu” yanıtını veriyor. Hatta birçoğu soruyu “Erdoğan mı İmamoğlu mu” olarak okuyor.

■ Mesela Yeniden Refah Partisi ise iktidarın bazen bel altına inen vuruşları karşısında iyice bilenmiş. Yeniden Refah geri adım atmıyor ve artık muhafazakâr toplumun yeni ana akım partisi olma mücadelesine girişmiş.

■ Mesela Zafer Partisi milliyetçi oyların adresine dönüşmüş gibi. Eski Ülkü Ocakları Başkanı Azmi Karamahmutoğlu, Murat Kurum’a oy vermek istemeyen ülkücülerin yeni adresi olmuş durumda. Karamahmutoğlu İstanbul seçim yarışını üçüncülükle bitirirse şaşırmayın.

★★★

Ankara’da durum bildiğiniz gibi. Mansur Yavaş rüzgarı Başkent’te dengeleri tamamen değiştirecek gibi görünüyor. Çankaya ilçesinde Yavaş’ın oyu CHP oyuna 20 puan fark atarsa da şaşırmayın. Bu arada, 1 Nisan sabahına kalmadan “Şehir Altınok’unmuş ama Yavaş yönetecek” esprilerini duyarsınız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.515 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 736 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 768 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.662 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.427 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar