İnsanlar sonuca bakıyor Mahir Bey!

AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Muğla’da partililerine seslenirken, “Öyle bir hava oluşturuyorlar ki sanki biz Türkiye’de bunca yıl hiçbir şey yapmamışız” diye serzenişte bulunmuş.Kendisine...

AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Muğla’da partililerine seslenirken, “Öyle bir hava oluşturuyorlar ki sanki biz Türkiye’de bunca yıl hiçbir şey yapmamışız” diye serzenişte bulunmuş.

Kendisine de AK Parti’ye de haksızlık etmemek gerek.

2002’den itibaren önemli eserlere imza attılar.

Görkemli sarayların, camilerin, köprülerin, otoyolların, tünellerin, havalimanlarının, gar binalarının, şehir hastanelerinin varlığını inkâr edemeyiz.

★★★

Ancak şunu da görmezden gelemeyiz:

Bir şeyi yapmak kadar, hakkıyla, ekonomik bir şekilde yapmak önemlidir.

Üç kuruşluk işi 10 liraya mal eder, tüyü bitmemiş yetimin hakkını bir grup müteahhide teslim ederseniz, ürettiğiniz sonuç yaptığınızı gölgeleyebilir.

Örnek vereyim: Şehir hastaneleri çok görkemli. Işıl ışıl binaları var. Girdiğinizde özel hastaneye girmiş hissi yaşıyorsunuz ki personeli saymazsak, zaten özel hastane sayılırlar.

Bina sahiplerine kira ödediğimiz yetmiyormuş gibi, temizlik ve laboratuvar hizmetlerini de onlardan satın alıyoruz.

2022 bütçesine bakın isterseniz. Sağlık bütçesinin yüzde 19'u 13 şehir hastanesine ayrılmış.

CHP'li Ahmet Akın'a göre bu 13 hastaneye bir yıl için ödediğimiz kirayla 14, 2024'e dek ödenecek kiralarla ise 59 benzer hastane yapılabiliyormuş. Döviz kurundaki artışların yaratacağı ek maliyeti katmıyorum üstelik!

Başka bir örnek: Kamu Özel Sektör İşbirliği (KÖİ) yöntemiyle yapılmış yol, havalimanı, köprü, tünel gibi yatırımlar için Hazine'nin verdiği geçiş ve yolcu garantilerinin miktarı, kurdaki artışla 179.6 milyar liradan 226.5 milyar liraya çıkmış.

Düşünün ki sadece kur artışının ülkeye maliyeti yaklaşık 47 milyar.

Bu parayla kaç hastane, kaç köprü yapılır, hiç düşündünüz mü?

★★★

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.518 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 737 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 769 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.664 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.428 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 2 yorum