İmamoğlu neden şimdi Cumhurbaşkanlığı’nı istemez?

Erdoğan'ı yenebilecek aday sayısı fazla olunca, aday belirlemede ister istemez başka unsurlar devreye giriyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2019 yerel seçimlerinde yıldızı yükselen ve popülaritesini hiç kaybetmeyen bir siyasetçi.

İsminin iddialı Cumhurbaşkanı adayları arasında geçmesi tesadüf değil.

“İddialı” sözcüğünü özellikle seçtim, çünkü görünen köy kılavuz istemez. Şu gün Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılsa ve İmamoğlu aday olsa, Binali Yıldırım’ı İstanbul’da yendiği gibi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı da Cumhurbaşkanlığı seçiminde yenebilir. Erdoğan’a yakın medyanın kendisini bu kadar hedef almasının altında da bu gerçek yatıyor olsa gerek.

Peki ben dahi bu iddiayı bu kadar rahat dile getirirken, muhalefet neden doğrudan “adayımız Ekrem İmamoğlu” demiyor ve gereksiz bir “aday kim olacak” polemiğinin figüranı oluyor?

Ya da Ekrem İmamoğlu neden öncelikli hedefini “Cumhurbaşkanı olmak” diye değil de “İstanbul’un en başarılı belediye başkanı olarak tarihe geçmek” diye açıklıyor?

Bugün size bu sorunun yanıtlarını en anlaşılır şekilde...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 733 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 761 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.639 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.421 Okunma Kader değil, sizin seçiminiz! 30 Mart 2024 | 499 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar