İmam Hatip liseleri kutsal mıdır?

Sözcü Gazetesi Yazarı Deniz Zeyrek'in bugünkü (29.08.2022)''İmam Hatip liseleri kutsal mıdır?'' başıklı yazısı.

Şarkıcı Gülşen’in imam hatip liselilerle ilgili şakası nedeniyle tutuklanmasını eleştirdiğim “Bir Giyotininiz Eksik!” başlıklı yazıma okuyuculardan çok fazla mesaj aldım.

– Bir çoğunun “Gülşen’in şakası kabul edilemez ama özür diledi, tutuklanması doğru değil” görüşüne katıldığını gördüm. Doğrusu bu beni mutlu etti.

– Bir grup okuyucum da iktidarın Gülşen’le ilgili gündemi kasten yarattığı kanaatinde ve bu yeni gündem sayesinde hem vatandaşın gerçek sorunlarının perdelendiğini hem de bu gündemin yaratacağı dini duygular üzerinden iktidarın kendi muhafazakâr tabanını yeniden birleştirmeye çalıştığını savunuyor.  Söz konusu okurlarımız “bu tuzağa düşmeyin” uyarısında bulunuyor. Bu yaklaşımın da mantıklı olduğunu söylemek zorundayım ama sırf ekonomik krizin etkileri unutulmasın diye hukuk devleti ilkeleriyle bağdaşmayan bir tutuklamaya da sessiz kalmamak gerektiği kanaatindeyim. İki konuyu da aynı anda gündemde tutmak mümkün.

– Üçüncü grup ise başta imam hatip mezunları olmak üzere muhafazakâr okurlardan oluşuyor. Yazımdaki “ruhban...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.514 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 736 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 766 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.653 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.426 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar