İktidarın liste çıkmazları

Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan oldu. Bu konuda bir sorun yok.Ancak Cumhur İttifakı’nı oluşturan partilerin Milletvekili Genel Seçimleri konusundaki durumu aynı netlikte değil. Bunun...

Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan oldu. Bu konuda bir sorun yok.

Ancak Cumhur İttifakı’nı oluşturan partilerin Milletvekili Genel Seçimleri konusundaki durumu aynı netlikte değil. Bunun üç nedeni var:

– Birincisi, ittifakın lokomotifi olan AK Parti’nin milletvekili aday listeleri konusunda kafası karışık.

Bir taraftan üç dönem kuralını işleterek TBMM grubunda büyük değişime gitmeyi hedefliyorlar. Ancak şöhretli isimlerden de vazgeçemiyorlar.

Erdoğan’ın da açıkladığı gibi mevcut bakanların tümü TBMM’ye vekil olarak sokulmak isteniyor. Ayrıca ünlü isimlere üç dönem kuralı işletilmeyecek. Bir başka detay da şöhretli isimler parti saflarına katılarak milletvekili sayısı artırılmaya çalışılacak.

Peki bu durum mevcut milletvekillerini ve partinin il ilçe teşkilatlarını mutlu ediyor mu?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.507 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 735 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 765 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.649 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.423 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar