‘Hero’ tişörtü

BİR arkadaşımdan mesaj aldım. Kardeşinin 15 yaşındaki çocuğu gözaltına alınıp çocuk şubeye götürülmüştü. Gerekçesini sordum. “Son günlerde sıkça...

BİR arkadaşımdan mesaj aldım. Kardeşinin 15 yaşındaki çocuğu gözaltına alınıp çocuk şubeye götürülmüştü. Gerekçesini sordum.

“Son günlerde sıkça haberlerde gördüğümüz  ‘Hero (Kahraman)’ yazılı tişörtü giymek” dedi.

“O tişört bu kadar tepki toplamışken, başka bir şey bulamamış mı” diye içimden geçiriyordum ki o sanki düşüncemi okuyup kendiliğinden yazdı:

“Tatildelermiş, gündemi pek takip etmemişler. Bir duyarlı vatandaş polise ihbar etmiş.”

Ben de o tişörtün nerede satıldığını merak ediyordum. Ne zaman ve nereden aldıklarını sordum. Yaz başlamadan ünlü bir zincir mağazadan aldıklarını öğrendim.

Google’a girip, “Hero” ve “Tişört” sözcükleri ile o markanın ismini yazdım.

Aramada karşıma çıkan ilk resim o ünlü tişörtü giyen bir mankenin fotoğrafıydı. Tıklayınca gördüm ki firma, yaşananlardan dolayı o tişörtü satmayı bırakmış.

Neyse ki arkadaşımın yeğeni, polis merkezinde sıkı bir nasihat dinledikten sonra serbest bırakılmış. Polis eve gönderirken, “Bir daha bu tişörtü giyme” demiş.

Giyer mi hiç?

Elbette giymez, yakınından bile geçmez. Büyük ihtimalle annesi de kenarlarından kesip toz bezi yapar.

80 MİLYONU RENCİDE ETTİ

Peki “Hero” yazan bir tişört Türkiye’de neden bu kadar tepki gördü?

Yanıtı çok basit:

250 kişinin katili bir çetenin üyesi, yerden-gökten vahşet saçtıkları bir kalkışmada suçüstü yakalanmış biri, Marmaris’teki duruşmaya bu tişörtü giyerek geldi.

15 Temmuz’un acıları daha dinmeden, gözümüzün içine baka baka kendisini bir ‘kahraman’ olarak göstermeye kalkıştı.

Bir gün sonra Polatlı’da başka darbe davasının duruşmasında sanık yakını aynı tişörtle boy gösterdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 733 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 761 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.639 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.421 Okunma Kader değil, sizin seçiminiz! 30 Mart 2024 | 499 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar