Hadi İnşallah!

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek bu hafta 'Hadi İnşallah!' başlıklı yazısını kaleme aldı.

“İnşallah 31 Mart 2024 günü bu kötü gidişe dur diyeceğiz.”

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bu cümleyi kurarken elbette İstanbul’u Ankara’yı kastediyor ama aslında fark etmeden 3 Kasım 2002’den bu yana yönettiği ülkenin durumunu da özetliyor.

Emin olun bu cümleyi bir şekilde duyan birçok insan, aynı duayı ülke için de ediyor ve “inşallah” diyordur.

Zira ülkede uzun bir süredir, özellikle de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçtiğimiz 2018’den bu yana maalesef ciddi bir “kötü gidişle” imtihan ediliyoruz.

★★★

Şimdi diyeceksiniz ki “Ne fark eder, halkımız hâlâ ‘aç kalırız yine de Tayyip Erdoğan’a oy vermekten vazgeçmeyiz’ diyor.”

Normal şartlar altında sizinle aynı fikirde olur ve size hak verirdim.

Ancak DEVA Partisi’nin Ankara Altındağ Belediye Başkan Adayı Dr. Kadriye Esra Aygün’le konuştuktan sonra bakış açım biraz değişti.

Esra Hanım’la dün tanıştım.

Biliyorsunuz, Cumhuriyet’in kurulduğu yer, Birinci Meclis’in, Ankara Palas’ın, ilk Cumhuriyet binalarının bulunduğu Ulus’tur ve bugün itibariyle Ulus, Altındağ sınırları içinde yer alıyor.

Kendisinin Cumhuriyet tarihi boyunca Cumhuriyet’in kurulduğu Altındağ’daki ilk kadın başkan adayı olduğuna dikkat çekti.

Ne yalan söyleyeyim, öğrenciliğimde ve sonrasında bir müddet tarihi konservatuvar binasının arkasında yer alan Atatürk (Site) Yurdu’nda ve Ulucanlar’da kalarak Altındağlı olmuşluğum da vardır ama bu detayı bilmiyordum.

★★★

Kendisini cesaretinden dolayı tebrik ettim ve “Altındağ ne alaka?” sorusunu yönelttim.

Altındağ’da kurdukları meslek edindirme okuluyla 12 yıldır sanayinin ve esnafın ihtiyaçları doğrultusunda ara elaman yetiştirdiklerini, bu sayede binlerce Altındağlıya Ankara’da iş bulduklarını anlattı.

“Gerçekten önemli bir sosyal sorumluluk hizmeti” diye düşündüm.

“Bu kadar erkek adayın arasında sokaklardasınız. En çok dikkatinizi ne çekiyor”
diye sordum. Şu yanıtı verdi:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.518 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 737 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 769 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.665 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.429 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar