Gül: Sihirli değnek değil 5 yıllık bir vizyondur

Tam tahmin ettiğim gibi. Yargı Reformu Stratejisi Belgesi, iktidar ve muhalefet olarak kutuplaşan ülkemizde muhalefet kanadından tam not alamadı. Bir grup İstanbul seçimiyle ilişkilendirip belgeyi kategorik olarak reddetti...

Diğer grup ise “uygulamaya bakarız”, “evet ama yetmez” diyerek ihtiyatlı bir yaklaşım ortaya koydu.
Ben de SÖZCÜ’nün internet baskısında 31 Mayıs 2019 Cuma günü yayınlanan yazımda, Türkiye’nin en sorunlu alanlarından biri haline gelen “Adalet” kavramı konusunda atılan bu adımı olumlu bulup, kendimi “uygulamaya bakarız” grubuna dahil ettim.
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile hafta sonu yaptığımız telefon görüşmesinde Yargıda Reform Stratejisi Belgesi’ni konuştuk.
Bakan Gül, öncelikle belgenin üniversitelerden barolara, kolluktan mahkemelere kadar birçok alanda bulunan paydaşların geniş katılımı ile hazırlandığına dikkat çekti.
(Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun sevinçli alkışları da baroların temsilcisi olarak belgeye olumlu baktığını gösteriyor, görüşlerinin alındığı konusunda Bakan Gül’ü doğruluyordu.)

REFORM AYNI ZAMANDA BİR İKLİMDİR

Peki “uygulama önemli” kaygısına Bakan Gül nasıl bakıyordu?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Açık Kapı” işinin sonuçları! 27 Mart 2024 | 1.090 Okunma Medeni bir ülkede “skandal” derler! 23 Mart 2024 | 1.907 Okunma Kurum’a zor sorular? 22 Mart 2024 | 1.933 Okunma Sizi gidi emanetçiler! 18 Mart 2024 | 1.435 Okunma Ya hurma? 15 Mart 2024 | 845 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar