Fakıbaba’nın istifası kırılma olabilir mi?

Sözcü Gazetesi Yazarı Deniz Zeyrek'in bugünkü (21.10.2022)''Fakıbaba’nın istifası kırılma olabilir mi?'' başlıklı yazısı.

2009 yılıydı. 2004 yılında Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Eşref Ahmet Fakıbaba parti tarafından yeniden aday yapılmamıştı.

AK Parti’nin Şanlıurfa teşkilatı, parti oylarına o kadar çok güveniyordu ki Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a “Ceketimizi koysak kazanırız” bilgisini vermişti.

Fakıbaba bu karara kafa tuttu ve bağımsız aday oldu. AK Parti teşkilatının gösterdiği aday da zayıf çıkınca seçim adeta Fakıbaba ile Erdoğan arasında geçti ve Fakıbaba seçimi kazandı.

Bu AK Parti’nin aldığı ilk “ceketimi koysam kazanırım” dersiydi.

Fakıbaba 2009 seçimlerine bağımsız belediye başkanı olarak girdi. 2011 seçimlerinde AK Parti Faruk Çelik’in önderliğinde Şanlıurfa’da 12 milletvekilliğinden 10’unu almıştı.

Faruk Çelik üç dönem kuralına takılınca kentteki tablo 1 Haziran 2015 seçimlerinde değişti. Partinin kentteki lokomotifi olarak Nurettin Nebati ilan edilmişti.

Seçim kampanyasındaki başarısı, Hazine Bakanlığı'ndaki başarısından pek de farklı olmayan Nebati, Fakıbaba'yı 7. sıraya koymuştu. Ancak anketlerde AK Parti'nin 6 milletvekili çıkarabileceği öngörülüyordu. Hal böyle olunca Faruk Çelik aday olmasa da Erdoğan tarafından sahaya sürüldü ve son günlerde bazı büyük aşiretlerin AK Parti tarafına geçmesini sağladı. AK Parti zar zor 7. milletvekili çıkarınca Fakıbaba da milletvekili oldu.

1 Kasım'da yenilenen seçimlerde Faruk Çelik yeniden liste başıydı ve AK Parti 9 milletvekili çıkarmıştı. Fakıbaba o seçimlerde de milletvekili seçildi. Seçilmekle kalmadı, Erdoğan tarafından Çelik'in yerine Tarım ve Orman Bakanı olarak atandı.

Gerisini dün AK Parti'den ve milletvekilliğinden istifa eden Fakıbaba'dan dinleyelim:

“Bir yıl önce noter üzerinden istifamı vermiştim. Sonrasında (11 ay önce) Cumhurbaşkanı'yla da görüştüm. Şanlıurfa'da sıkıntılar olduğunu anlattım. Parti yöneticilerine de anlattım. ‘Sıkıntı var kardeşim' dedim. ‘Haklısın' dediler ama hiçbir şey değişmedi. Demek ki sözümüz geçmiyormuş. Sözünüzün geçmediği yerde durur musunuz? Ben de istifa ettim.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 2.514 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 735 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 764 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.639 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.423 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar