Facia ve davetiye Kurum’un işine mi yaradı?

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek bu hafta 'Facia ve davetiye Kurum’un işine mi yaradı?' başlıklı yazısını kaleme aldı.

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum’un ismi açıklandığında en önemli sorunu tanınırlığının düşük olmasıydı.

Hatırlarsanız, mevcut Başkan Ekrem İmamoğlu da CHP’ni adayı olduğunda aynı sorunu yaşıyordu.

İmamoğlu’nun ismi açıklandığında tanınırlığı yüzde 14 iken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı ziyaretinin ardından yaşanan tartışmalarla bu rakam yüzde 60’ı geçmişti.

★★★

Murat Kurum’un İmamoğlu gibi Erdoğan’la görüşerek tanınırlığını artırma şansı da yok.

Zira kendisi zaten sürekli Erdoğan’ın gölgesinde.

Bir başka sorun da Kurum’un İstanbul’da katıldığı bütün törenlerde Erdoğan ve diğer bakanların gölgesinde kalması.

Bir açılış oluyor, Erdoğan orada bulunduğu ve bütün program Erdoğan’a göre tasarlandığı için Kurum’u kimse göremiyor/fark edemiyor.

Aynı şekilde Ulaştırma ile Çevre/Şehircilik/İklim Değişikliği bakanlarıyla birlikte katıldığı törenlerde de aynı durum yaşanıyor.

★★★

Neticede sokak röportajlarında “İmamoğlu mu, Kurum mu?” sorusuna muhatap olan vatandaşlar, hatta AK Parti seçmenleri adeta “‘İmamoğlu mu. Erdoğan mı’ demek istediniz” yanıtını verecek oluyordu.

Üstelik bu durum, Kurum yandaş medyanın tamamına çıktığı, tanıtım amaçlı reklamlara ve ilanlara çok fazla para harcadığı halde değişmiyordu.

Kurum’un kampanya ekibi bu kısır döngüyü bir türlü kıramıyordu.

Ta ki İliç’te yaşanan maden faciasına kadar.

O facia sonrasında facianın yaşandığı şirketin “Çevre Etki Değerlendirmesi Olumlu” raporunu Murat Kurum’un verdiği anlaşıldı.

Bunun üzerine Kurum’la ilgili 189 bin sosyal medya mesajı paylaşıldı.

Mesajların tamamına yakını olumsuz içerikle olsa dahi ÇED tartışması Kurum’un tanınırlığına hayli katkıda bulundu.

★★★

Kurum’un isminin sıkça duyulmasına neden olan bir durum da davetiye polemiğiydi.

Kurum, Ekrem İmamoğlu’nun Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem açılışına davet edilmediğini bilinçli mi söyledi bilmiyorum ama bu açıklamasından sonra İmamoğlu’nun davetiyeyi yayınlayarak Kurum’u yalancı çıkarması ve sonrasında yaşananlar yine Kurum ismini ön plana çıkardı.

Neticede, Kurum gibi renksiz bir profilin tanınırlığını sağlamak dünyanın en zor işlerinden biriyken, İliç’teki maden faciasının baş aktörlerinden biri olması ve davetiye polemiğinde İmamoğlu tarafından doğrudan muhatap alınması Kurum’un çok işine yaradı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.518 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 737 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 769 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.665 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.429 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar