Erdoğan’ın en büyük şansı

Sözcü Gazetesi Yazarı Deniz Zeyrek'in bugünkü (13.05.2022)''Erdoğan’ın en büyük şansı'' başlıklı yazısı.

Şimdilerde var mı bilmiyorum ama bizim çocukluğumuzda gizli gizli okunup paylaşılan Kızılmaske (Fantom) çizgi romanları vardı. En büyük klişesi de “Fantom 10 kaplan gücünde” idi.

Ne zaman iktidarın propaganda kapasitesinden söz edecek olsam, aklıma gelen ilk cümle Kızılmaske’nin o ünlü klişesi oluyor: “AK Propaganda 10 kaplan gücünde.”

Ülkedeki muhalefet, an itibariyle iktidardan daha güçlü. Anketlerde, muhalefet lehine yüzde 60’a yüzde 40 bir denge oluşmuş vaziyette.

İktidar da son 20 yıldaki en zayıf halini yaşıyor.

Bizim karşımıza konulan fotoğraf bu durumu yansıtıyor mu?

Elbette hayır!

Peki biz fotoğrafta ne görüyoruz: Muhalefet perişan, altılı masa dağılıyor, muhalefet aday bulamıyor, muhalefet umut veremiyor.

Gerçekle algı arasındaki bu büyük farkı ancak “10 kaplan gücünde” bir propaganda aygıtı başarabilir. Ancak son sözü hep gerçekler söyler. Şimdi gelin iktidar ve muhalefet açısından sahadaki gerçeklere üç madde halinde bakalım:

1) Muhalefetin aday sıkıntısı yok, tam tersine dört Cumhurbaşkanı Adayı var: Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş. Hemen hemen hepsi anketlerde yüzde 50'nin üzerinde oy alıyor görünüyor.

İktidarın ise sadece tek adayı: Recep Tayyip Erdoğan. O da anketlere göre 40-45 civarında oy alabiliyor.

Parti kurmayları Erdoğan'a “Kampanyaya yüzde 45'le başlarsak aradaki farkı kapatır ve kazanırsınız” dese de parti tabanında bir “B Planı” arayışı başlamış. İki bakanın ismi açıktan konuşuluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 733 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 761 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.639 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.421 Okunma Kader değil, sizin seçiminiz! 30 Mart 2024 | 498 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar