Erdoğan neden sessiz?

Millet İttifakı’nın İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran seçim kampanyasında 31 Mart öncesindeki gibi projelerini anlatıyor, israfla, yoksullukla mücadele edeceğini vurguluyor, İstanbullulara umutlu güzel bir gelecek vadediyor.

Temel amacı 31 Mart’ta aldığı oyları koruyup, sandığa gitmemiş CHP ve HDP seçmenini sandığa götürmek gibi görünüyor.
31 Mart öncesine göre, kamuoyundaki olumlu algısını değiştirmeye çalışan rakiplerine karşı mücadeleye biraz daha fazla zaman ayırmak zorunda kalıyor.
Öyle akıl almaz ithamlarla, iftiralarla karşılaşıyor ki zaman zaman “savunma” konumuna geçiyor ve alışık olduğumuz sabırlı, sakin, sağduyulu halini korumakta zorlanıyor.

★★★

Cumhur İttifakı’nın adayı Binali Yıldırım’ın stratejisi ise 31 Mart öncesinden taban tabana zıt. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bazı AK Parti’liler ve hükümet yanlısı medya İmamoğlu’nu savunma pozisyonuna çekip hata yapmaya zorlarken, Yıldırım, tamamen kampanyasına yoğunlaşıyor.
Anadolu’daki teşkilatları İstanbul’da sahaya sürerek, ev ev adam adama markaj yapıyor.
Yıldırım’ın kampanyasında en önemli değişiklik, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ittifak ortağı MHP’nin sahada daha az görünmesi oluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.134 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 735 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 764 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.639 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.423 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar