Doğu Akdeniz demişken önce Katar’a bakmalı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan seçim konuşması yapıyordu. Her zamanki gibi hedefinde CHP vardı. CHP’li bir vekilin Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de yürüttüğü petrol ve doğalgaz arama...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan seçim konuşması yapıyordu. Her zamanki gibi hedefinde CHP vardı.
CHP’li bir vekilin Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de yürüttüğü petrol ve doğalgaz arama çalışmalarını eleştirdiğini söyledi. Sıradan siyaset konularının dışına çıktığından hemen kulak kesildim. Şöyle devam etti:
“Doğu Akdeniz’deki operasyonlarımızın durdurulması gerektiğini söylüyor. Türkiye’nin Akdeniz’de yürüttüğü çalışmalarda Rumların ve diğerlerinin rahatsızlık duyması gayet tabidir. Burada sorgulanması gereken CHP’nin tavrıdır, CHP’nin hazımsızlığıdır. Ülkemizin enerji güvenliğine dair milli bir meselede CHP’nin bu şekilde savrulması, böyle bir gafletin içine düşmesi gerçekten üzücüdür. Bizi en çok yaralayan CHP’nin, Rumların ağzıyla konuşmasıdır.”
İtiraf edeyim, yerel seçimlerin verdiği meşguliyetten olsa gerek, bu konuyu atlamışım.
Cumhurbaşkanı başka konulara geçince araştırmaya başladım. Kısa süre içinde, birkaç gündür iktidarı destekleyen yayın organlarında “CHP’li vekil Rumların ekmeğine yağ sürdü” tarzı haberler çıktığını gördüm.
“Yok daha neler” dedim kendi kendime.
Hangi partiden olursa olsun, bu milletin seçtiği bir milletvekili nasıl olur da böyle stratejik bir meseleyi eleştiri konusu yapar?
Kısa sürede söz konusu milletvekilinin CHP’nin Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır olduğunu gördüm ve hemen soru önergesini buldum.
Mersin milletvekili olmasından kaynaklansa gerek, Mersin’in Erdemli ilçesindeki petrol ve doğalgaz aramalarının başarısızlıkla sonuçlandığına dikkat çekmişti. Ardından yaklaşık 100 gündür Alanya’da devam eden aramalardan da sonuç çıkmayacağı iddialarını dile getirmiş. İşin yüksek maliyetine ve karşılığında hiçbir sonuç alınmamasına dikkat çekip, o paranın halkın

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir SERVET TRANSFERİ hikayesi 29 Mart 2024 | 1.433 Okunma “Açık Kapı” işinin sonuçları! 27 Mart 2024 | 1.098 Okunma Medeni bir ülkede “skandal” derler! 23 Mart 2024 | 1.912 Okunma Kurum’a zor sorular? 22 Mart 2024 | 1.934 Okunma Sizi gidi emanetçiler! 18 Mart 2024 | 1.436 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar