Dindarlık ölçer ÖSYM ve yeni eğitim sistemi

1987 yılıydı. Henüz 14 buçuk yaşındaydım.Kars’ta Kazım Karabekir Öğretmen Lisesi’nde yatılı okuyordum...

TÜBİTAK’ın Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji Olimpiyatları için okulumuzu temsil edecek bir takım oluşturdular ve o takımda ben de yer aldım.
Artık normal dersler ve etüt saatlerinin dışında olimpiyatlar için de ders çalışıyorduk. Arkadaşlarımız kantinde takılırken ya da çamlık yolunda volta atarken biz olimpiyat takımı olarak sınıfta soru çözüyorduk.
Matematik Öğretmenimiz Fevzi Yamen’in sarı teksir kağıtlarına basılmış soruları dağıtmasını, sonra kara tahtada teker teker o soruları çözmemizi dün gibi hatırlıyorum.
Ramazan başlamıştı ve nihayet olimpiyat sınavlarının yapılacağı hafta gelip çatmıştı. Doğu Anadolu Bölgesi yarışmaları Erzurum’daydı. Daha önce hiç Kars’ın dışına çıkmamıştım. Bu yüzden de heyecanlıydım.
Babam, bize eşlik edecek öğretmene “Deniz Artvinlilerin otelinde kalsın” dedi ama öğretmen “ben sorumluluğu alamam, hep birlikte bir okulun yatakhanesinde kalacağız” dedi.
Sınavdan bir gün önce Erzurum’a vardık. Erzurum’un ortasından geçen Erzincan’a devam eden ana yolunun kenarında bir kampüse girdik. Kapıda “Erzurum İmam Hatip Lisesi” yazıyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir SERVET TRANSFERİ hikayesi 29 Mart 2024 | 1.247 Okunma “Açık Kapı” işinin sonuçları! 27 Mart 2024 | 1.097 Okunma Medeni bir ülkede “skandal” derler! 23 Mart 2024 | 1.911 Okunma Kurum’a zor sorular? 22 Mart 2024 | 1.934 Okunma Sizi gidi emanetçiler! 18 Mart 2024 | 1.436 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar