“Damat” Washington Büyükelçisi olsun

12 Kasım 2019 günü New York Times Gazetesi’nde yayınlanan “güçle evli damatlar” yazısını okuduğumda, başlıkta aktardığım düşünce geçti aklımdan.

Siz “damat” sözcüğünden hemen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ı anlamış olabilirsiniz ama benim aklıma gelen ilk isim Mehmet Ali Yalçındağ’dı.

Zaten yazıda da kendisinden “(ABD Başkanı Donald) Trump’ın İstanbul’daki (Trump kulelerinden) iş ortağı Aydın Doğan’ın damadı” diye söz ediliyordu.

Gazetenin iki yazarı, Trump’ın Türkiye ile ilişkilerini mercek altına yatırmışlar ve Mehmet Ali Yalçındağ’ın, Trump’ın kızı İvanka ve damadı Kuchner ile iyi ilişkilerinin, kritik rol oynadığına kanaat getirmişler.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD ziyaretinden önce gazetecilere ABD ile ilişkilerde Trump’ın tutumunun belirleyici olduğu mesajını vermişti. Ben o açıklamaları, ABD kurumlarının ve Kongresi’nin Türkiye aleyhtarı girişimleriyle birleştirip, “Türkiye’nin Washington’daki tek dostu Trump” olarak okumuştum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.510 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 735 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 765 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.649 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.423 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar