“Daha mı başarılı?”

Sözcü. yazarı Deniz Zeyrek bu hafta “Daha mı başarılı?” başlıklı yazısını kaleme aldı.

Baştan şunu belirtmeliyim:

Siyasette bir yere aday gösterilmediğinde ya da görev verilmediğinde kıyameti koparan, “ben yoksam parti bitmiştir” havasında açıklamalar yapan, hatta partisinden istifa eden, hatta başka bir partiye geçip o partinin adayı olan siyasetçilerden hiç hazzetmem.

★★★

Sağcı ve muhafazakâr partilerde bunun örneklerine pek rastlamıyoruz. Herkes Genel Merkez’in, ilgili yöneticilerin kararlarına tam biat ediyor. Kol kırılıyor yen içinde kalıyor.

Homurdansalar da bağırmak, kıyameti koparmak yerine kızılcık şerbeti içip kan kusuyorlar ve kamuoyuna yansıtmıyorlar.

Güncel bir örnek vereyim:

Kars’ta AK Parti ve MHP anlaşmış belediye MHP’ye bırakılmış.

Ortalık sessiz ama bütün AK Parti Kars teşkilatı bu meseleyi konuşuyor ve isyanda.

En yetkilileri, en kıdemlileri “Bizim seçmenlerimizin yarısı Kürtler ve Kürt seçmenimiz MHP adayına oy vermez” diyerek dolaşıyor.

Ancak hiçbiri kamuoyunun huzurunda bu görüşlerini dile getiremiyor. Hepsi sus pus!

★★★

Sağcı ve muhafazakâr partilerde durum böyleyken, CHP’de tam tersine işliyor. Genel Merkez’in yöneticilerin kararlarına isyan adeta bir ata sporuna dönmüş.

Başka bir lider döneminde aynı yere iki defa üç defa aday yapılırken başkalarının hakkının yenildiğini aklına dahi getiremeyenler, lider değiştiğinde aday yapılmadıklarında veryansın ediyorlar.

Tek tek isimlere girmeme gerek yok. Ancak hak etmedikleri halde Kemal Kılıçdaroğlu tarafından garanti yerlerde birkaç defa aday gösterilmiş bazı isimler Özgür Özel döneminde aday yapılmayınca neler yaptılar gördük.

★★★

Son olarak İzmir’de CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, mevcut Başkan Tunç Soyer olmadı.

Soyer’in tepkisini merak ediyordum.

Yaptığı açıklamayı iki defa dikkatlice okudum ve kendisini biraz önce sözünü ettiğim kategoriye koymadım. Zira kendi entelektüel çizgisine yakışır, son derece seviyeli, vakur, son derece nezaketli bir açıklama yapmış.

Oysa büyük bir haksızlığa uğramış. Başından bu yana akıllarında yol arkadaşları Cemil Tugay olduğu halde aday adayları arasında yarış varmış gibi gösterilerek süreç kötü yönetilmiş. Mevcut Belediye Başkanı, aday adaylarıyla anlamsız bir yarışa sokulmuş, onların hedefi haline getirilmiş, hakkında her türlü “kötü yönetim” söylentileri devreye alınmış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.518 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 737 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 769 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.665 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.429 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar