Cumhur İttifakı’nda 10 ilde ortak aday arayışı

31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde adaylıkların resmileşmesine bir hafta kaldı. Hem Cumhur İttifakı, hem Millet İttifakı aday listelerini büyük ölçüde tamamladı. Listeler...

31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde adaylıkların resmileşmesine bir hafta kaldı. Hem Cumhur İttifakı, hem Millet İttifakı aday listelerini büyük ölçüde tamamladı.
Listeler açıklanıp, adaylar sahaya indikten sonra, illerdeki tablo da netleşmeye başladı.
AK Parti kulislerinde, MHP ile ittifak yapılmayan, ayrı ayrı aday çıkarılan 10 kentte riskli bir tablonun ortaya çıktığı konuşuluyor.
Bu bilgiyi veren kaynağıma, “Hangi iller mesela?” diye sordum. İlk verdiği örnek Iğdır oldu. AK Parti ve MHP’nin aynı tabandan oy aldığı kentte, HDP’nin bu bölünmeden kârlı çıkacağı tespiti yapıldı.
Benzer şekilde 2014’te MHP’nin kazandığı Kars’ta da MHP ve AK Parti adaylarının çekişmesinin HDP ya da CHP adaylarını daha iddialı hale getirdiği söyleniyor.
AK Parti’de yapılan kamuoyu araştırmalarında, Çanakkale, Giresun gibi illerin de aralarında olduğu 10 ilde ayrı aday çıkarmanın durumu zorlaştırdığı anlaşılmış.
Sorunun giderilmesi için bu hafta AK Parti ve MHP yöneticileri o illerde ortak aday çıkarmanın yollarını arayacak. MHP’nin Iğdır ve Kars’ta ısrar ettiği belirtilirken, AK Parti’nin de Giresun, Çanakkale gibi illeri istemesi bekleniyor.
AK Parti’den bir yetkiliye, “Anlaşamazsanız ne olacak?” diye sordum. Yanıtı, “O zaman riski alıp bu şekilde devam edeceğiz” yanıtını verdi.
Bakalım, Cumhur İttifakı böyle bir adım atarsa Millet İttifakı karşılık verebilecek mi?

Tiryaki: Yenimahalle’de yapacaklarımı da anlatacağım Geçen hafta Ankara seçimlerine dair bir yazı yazmış, AK Parti Yenimahalle Belediye Başkan adayı Veysel Tiryaki’nin Ankara’nın her yanına ilanlar astırdığını, o ilanla...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Açık Kapı” işinin sonuçları! 27 Mart 2024 | 1.073 Okunma Medeni bir ülkede “skandal” derler! 23 Mart 2024 | 1.907 Okunma Kurum’a zor sorular? 22 Mart 2024 | 1.933 Okunma Sizi gidi emanetçiler! 18 Mart 2024 | 1.434 Okunma Ya hurma? 15 Mart 2024 | 844 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar