Çirkin siyaset karşısında ne yapmalı?

Sözcü Gazetesi Yazarı Deniz Zeyrek'in bugünkü (30.09.2022)''Çirkin siyaset karşısında ne yapmalı?'' başlıklı yazısı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan son toplantısında partisinin en üst görev organı olan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyelerine “Millet İttifakı’nı yıpratın” çağrısı yapmıştı. Bunu nasıl yapacaklarını da şöyle özetlemişti:

“Halkımıza Altılı Masa’nın altında PKK, yanında FETÖ olduğunu anlatın.”

Erdoğan’ın bu talimatının ardından AK Parti mensuplarından ve iktidarı destekleyen yorumculardan şu cümleler gelmeye başladı:

“Altılı masanın yedinci ayağı HDPKK, sekizinci ayağı FETÖ”

Kahramanmaraş milletvekili Celalettin Güvenç bir sokak toplantısında hızını alamadı ve “it-kopuk” benzetmesi yaptığı muhalefet için “Bir ayakları İngiltere Büyükelçisi’yle beraber, bir ayakları Kandil’de, bir ayakları Washington’da, bir ayakları bilmem nerede” ifadesini kullandı. (Üstelik aynı günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD’nin New York kentinde İngiltere Başbakanı’yla görüşüyordu ve iktidar medyası bu görüşmeyi Erdoğan’ın ‘dünya lideri’ olmasının kanıtı gibi gösteriyordu.)

Muhalefeti...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.512 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 736 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 766 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.649 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.424 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar