Çığlık atmasın da ne yapsın?

Google başına geçip “çığlık atan kadın” yazdığınızda doğrudan Özlem Atan Tarlacı’nın sinir krizi geçirdiği sahnelerle karşılaşıyorsunuz. Ya da tam...

Google başına geçip “çığlık atan kadın” yazdığınızda doğrudan Özlem Atan Tarlacı’nın sinir krizi geçirdiği sahnelerle karşılaşıyorsunuz.
Ya da tam tersi…
Google hazretlerine Özlem Atan Tarlacı’yı sorsanız, artık karşınıza Boğaziçi, İTÜ gibi üniversitelerde eğitim görmüş Haliç Üniversitesi’nde görev yapan bir akademisyen değil, “çığlık atan kadın” olduğu bilgisi geliyor.
Görüntüleri izlediğimde ilk tepkim “artık kadını nasıl çıldırttılarsa” olmuştu.
Olayın gelişimini takip ettiğimde de gördüm ki Özlem Atan Tarlacı’yı gerçekten çıldırtmışlar. GÖRÜNTÜLER VE CEZA MİKTARI EMNİYET’İ YALANLIYOR Sondan başlayıp başa doğru giderek anlatırsam daha iyi anlaşılacaktır.
1 Kasım 2018 günü gerçekleşmiş olayın görüntüleri tam 27 gün sonra sızdırılmış.
İstanbul Emniyeti Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, 1 Aralık 2018 günü, görüntülerin servis edilmesinin ardından itibarı zedelenen ve sosyal medyada adeta linç edilen kadının yaptığı suç duyurusundan sonra açıklama yapmış.
Peki ne demiş açıklamasında?
“(Özlem Atan Tarlacı) Seyir halinde telefonla konuşurken durdurulmuş, emniyet kemeri takmamış, aracının da fenni muayenesi yokmuş. Sürücüye belgesiz araç kullanmaktan dolayı herhangi bir işlem yapılmamış.”
Şimdi bu resmi açıklama çerçevesinde Trafik Kanunu’nun ilgili maddesine bakalım:
Telefonla konuşma cezası: 108 TL
Emniyet kemeri takmama cezası: 108 TL
Aracın fenni muayenesinin olmamasının cezası: 108 TL
Toplam: 324 TL
Oysa, görüntüler sızdıktan sonra yapılan haberlerde Tarlacı’ya 578 TL ceza kesildiği bilgis...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Açık Kapı” işinin sonuçları! 27 Mart 2024 | 1.090 Okunma Medeni bir ülkede “skandal” derler! 23 Mart 2024 | 1.907 Okunma Kurum’a zor sorular? 22 Mart 2024 | 1.933 Okunma Sizi gidi emanetçiler! 18 Mart 2024 | 1.435 Okunma Ya hurma? 15 Mart 2024 | 845 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar