Büyük devlet ve Parti devleti

Şimdi öyle mi bilmiyorum ama bizim çocukluğumuzda mülki idare amirinin bulunduğu binaların girişinde “TC. Hükümet Konağı” tabelaları olurdu.Bizim ilçede kaymakamlığın da bulunduğu o...

Şimdi öyle mi bilmiyorum ama bizim çocukluğumuzda mülki idare amirinin bulunduğu binaların girişinde “TC. Hükümet Konağı” tabelaları olurdu.

Bizim ilçede kaymakamlığın da bulunduğu o binanın kapısında “TC Susuz Hükümet Konağı” yazardı.

Çocuk aklımla o binanın önünden her geçtiğimde içeride ne olduğunu, çalışan insanların kim olduğunu ikide bir düşen hükümetlerle bir ilgisi olup olmadığını merak ederdim.

★★★

İlkokulu bitirdiğim gün, diploma fotoğrafı çektirirken öğretmenim “Deniz, senin ismin nüfus cüzdanında Yavuz yazıyor. Değiştirmezsen, yatılı okulda herkes sana Yavuz diye hitap eder. Dedene söyle, ismini değiştirin” dedi.

Eve gider gitmez ilk işim defter şeklindeki nüfus cüzdanıma bakmak oldu. Gerçekten de isim yerinde Yavuz yazıyordu ve amcam Yavuz’un üzerini çizip benzer bir kalemle Deniz yazmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Açık Kapı” işinin sonuçları! 27 Mart 2024 | 1.068 Okunma Medeni bir ülkede “skandal” derler! 23 Mart 2024 | 1.907 Okunma Kurum’a zor sorular? 22 Mart 2024 | 1.933 Okunma Sizi gidi emanetçiler! 18 Mart 2024 | 1.434 Okunma Ya hurma? 15 Mart 2024 | 844 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar