Bunlar da mı yalan?

Sözcü Gazetesi Yazarı Deniz Zeyrek'in bugünkü (09.11.2022)''Bunlar da mı yalan?'' başlıklı yazısı.

7 Kasım 2022 Pazartesi günü yayınlanan yazımın başlığı “Bakan Giyim Yardımı Aldı mı?” idi.

Yazımın içinde de Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda “giyim yardımından yararlanacaklar” listesinde Bakan, Bakan yardımcıları, genel müdürler olduğuna dikkat çekmiş ve sonunda Bakan'ın bu listede olmasını eleştirmiştim.

Bakanlık yememiş içmemiş kendine yakışan bir üslupla yanıt vermiş.

“Kendine yakışan” diyorum zira 20 Ağustos'ta yazdığım “Müsilaj Bahane, engelleme şahane” yazıma da benzer bir üslupla yanıt vermişlerdi.

O üslup da yazılanı “yalan iftira”, yazanı “akılsız”, “ahlaksız” göstermek üzerine kurulu bir üslup.


22 Ağustos'ta yazdığım “Bir tek akıllısınız” başlıklı yazımda Bakanlığın açıklamasındaki yalanları tek tek belgesiyle sıralamıştım. Onlar Müsilaj önlemi için alınan yetkiyle Büyükşehir Belediyesi'nin faaliyetlerinin engellenmediğini iddia etmişti, ben de Avcılar'daki bir lunaparkın İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılmasını önlemek için Bakanlık İstanbul İl Müdürlüğü'nün Belediye'ye gönderdiği yazıyı yayınlamıştım.

Bugün de “Bakan giyim yardımı aldı mı” yazımla ilgili açıklamadaki yalanları belgesiyle sıralayacağım.

1) – Bakanlık giyim yardımın 14 bin 693 personele yapıldığını açıklamış. Ben de zaten mevzuat (“ÇŞİDB Personeline kamu görevlilerinin geneline ve hizmet kollarına yönelik mali ve sosyal haklara ilişkin 2022 ve 2023 yıllarını kapsayan 6. dönem toplu sözleşme gereğince 2022 yılında verilecek koruyucu giyim malzemesi hakkında usul ve esaslar”) gereği, yardımın üst düzey yöneticiler bir yana, sadece teknik personele ve ayni olarak yapılması gerektiğine işaret ettim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 733 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 761 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.638 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.421 Okunma Kader değil, sizin seçiminiz! 30 Mart 2024 | 498 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar