Buna da karar verin: HDP, Öcalan’dan talimat alsın mı almasın mı?

Türkiye’nin yıllardır ağır bedeller ödeyerek mücadele ettiği PKK, bir çok ülke ve uluslararası kuruluş tarafından “silahlı terör örgütü” olarak resmen tescil edilmiş.

ABD, bugünlerde Suriye’de verdiği açıktan desteğe rağmen PKK’yı 1997’den beri “Terör Örgütleri” listesinde tutuyor. Örgütün Avrupa’daki faaliyetleri nedeniyle çoğu zaman Türkiye’nin hedefinde olan Avrupa Birliği de 2002’den beri “PKK terör örgütüdür” diyor.
BM’nin 1373 sayılı kararı da PKK’yı terör örgütü ilan ediyor ve bütün faaliyetlerine yasak getiriyor.
Her ne kadar 1999’dan beri İmralı cezaevinde tutulsa da zaman zaman dışarı ile bağlantısı tamamen kopsa da Öcalan örgütün tartışmasız lideridir.
Suriye’deki YPG, İran’daki PJAK ve Kandil’deki HPG, Öcalan’ı siyasi önderi olarak kabul etmektedir.
Türkiye’de örgütü ve lideri Öcalan’ı övmek, bilerek yardım etmek, propagandasını yapmak, örgütün ve liderinin talimatlarını aleni bir şekilde yerine getirmek, açıklamalarını yaymak, ceza kanunlarımızda vatandaşlar, Anayasamızda siyasi partiler açısından soruşturma gerektiren ağır bir suç sayılıyor.
Yıllardır, adli soruşturmalarda ve siyasi tartışmalarda HDP’ye ve HDP’lilere “Öcalan’dan, Kandil’den (PKK’dan) talimat alıyorlar” suçlaması yöneltiliyor. Örgüt liderinden “Sayın Öcalan” diye söz edilmesi dahi birçok ağır cezalık davaya konu oluyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.108 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 735 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 764 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.639 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.423 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar