“Bu 28 Şubat döneminde dahi yapılmamıştı”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kamu bankalarının kendilerine kredi vermediğine dair açıklaması, uyduruk bir konu üzerinden kopartılan fırtına nedeniyle arada kaynadı...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kamu bankalarının kendilerine kredi vermediğine dair açıklaması, uyduruk bir konu üzerinden kopartılan fırtına nedeniyle arada kaynadı gitti.

İmamoğlu’nun açıklamasından, kamu bankaları olan Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) kredi taleplerini geri çevirdiğini tahmin etmek zor değil ama emin olmak için İBB Sözcüsü Murat Ongun’a da sordum. O da kamu bankalarının İBB’nin kredi taleplerini karşılıksız bıraktığını ifade etti.

Memleketin ekonomik durumu malum.

Bu yüzden “Acaba bankalar verecek kredi bulamadıkları gerekçesiyle mi talepleri geri çevirdi” diye düşündüm.

Ancak, iki şey bu düşüncemin yersiz olduğunu gösteriyordu.

İlk bilgi şuydu: Yaklaşık 1 milyar doları (5.75 milyar TL) bir özel şirkete medya şirketi satın alsın diye hem de “iki yıl geri ödemesiz” verebilen bir kamu bankasının İBB’ye kredi verememesi akıl karı olamazdı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.112 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 735 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 764 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.639 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.423 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 2 yorum