Bravo Oğuz başkan!

Belediyecilik sadece yol, kaldırım, park yapıp çöp toplamak, ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmak mıdır?Elbette değildir, olmamalıdır.Toplumun kılcal damarlarına kadar ulaşabilen Belediyeler, toplumsal...

Belediyecilik sadece yol, kaldırım, park yapıp çöp toplamak, ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmak mıdır?

Elbette değildir, olmamalıdır.

Toplumun kılcal damarlarına kadar ulaşabilen Belediyeler, toplumsal yaşamın çağdaş ve sağlıklı bir şekilde dönüştürülebilmesi için de önemli roller üstlenir.

Çocuk yaşta evlilikler, töre cinayetleri, kadına yönelik şiddet, ne yazık ki Anadolu’daki en ciddi sorunların başında geliyor.

Bu konularda büyük kentlerde son zamanlarda bir farkındalık oluşmakla beraber, kırsalda hala kol kırılıyor, yen içinde kalıyor.

Geleneksel feodal ilişkiler, çocuk yaşta evlilik, töre cinayetleri ve kadına yönelik şiddet konusunda hala medeni yaşamın gereklerine karşı direniyor. Devlet de bu direnişe adeta seyirci kalıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir SERVET TRANSFERİ hikayesi 29 Mart 2024 | 893 Okunma “Açık Kapı” işinin sonuçları! 27 Mart 2024 | 1.093 Okunma Medeni bir ülkede “skandal” derler! 23 Mart 2024 | 1.911 Okunma Kurum’a zor sorular? 22 Mart 2024 | 1.934 Okunma Sizi gidi emanetçiler! 18 Mart 2024 | 1.436 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar