“Boş Tencere”

Sözcü Gazetesi Yazarı Deniz Zeyrek'in bugünkü (06.07.2022)''“Boş Tencere”'' başlıklı yazısı.

Salı günü işe gelirken Ankara’nın popüler caddelerinden olan Tunalı Hilmi’de bir kalabalığa denk geldim. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de sesi geliyordu. Kuğulu Park’a varınca anladım: Meral Hanım parkta çevresini saran kalabalığa seslenmiş, sonrasında da esnaf ziyaretine başlamıştı.

Ankaralı olmayanlar için detay vereyim:

Sözünü ettiğim bölge, Ankara’nın görece rahat/zengin bir kesimin yaşadığı, alışveriş yaptığı bir bölgedir. Haliyle esnafı da belli müşterileri olan en büyük krizlerde dahi iş yapabilen bir özelliğe sahiptir.

Buna karşın, kaldırımı tıklım tıklım dolduran, hatta caddeye taşan kalabalığın arasından geçerken esnafın da vatandaşın da ekonomik durumla ilgili Akşener’e yakınmalarını duyuyordum.

Caddeye nazır dükkanlarda esnaf yaşadıkları sorunları anlatırken, benim aklıma 1992’de bir öğrencimin babasının Tunalı Hilmi Caddesi’nde bir dükkan alabilmek için üç apartman dairesi satması geldi.

Tunalı Hilmi Caddesi’nin dünüyle bugünü arasındaki derin ekonomik uçurum, Türkiye ekonomisinin de özeti...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.504 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 735 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 765 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.648 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.423 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar