“Bölünerek kaybetmek” solun kaderi mi?

Millet İttifakı’nın en güzel sloganı “Birleşerek kazanacağız” oldu.Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin getirdiği “yüzde 50 artı 1” zorunluluğu bu sloganın en...

Millet İttifakı’nın en güzel sloganı “Birleşerek kazanacağız” oldu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin getirdiği “yüzde 50 artı 1” zorunluluğu bu sloganın en önemli tetikleyicisi oldu.

Halbuki ideoloji, yaşam tarzı, kültür, ekonomi politikaları, dış politika gibi konularda ayrı tellerden çalan altı partinin tek bir masa etrafında toplanıp ortak bir Cumhurbaşkanı adayı imkansız denebilecek kadar zordu?

Bu çerçevede milliyetçi, muhafazakâr, merkez sağ ve sol “Yüzde 50 artı 1”i yakalamak için birleşti ama sol ebedi hastalığı “bölünme”den kurtulamadı.

CHP’nin bir önceki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı yaptığı Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, ortak aday CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına aday çıktı.

“Kılıçdaroğlu’nun karşısına aday çıktı” ifadesini özellikle kullanıyorum, çünkü kendimizi kandırmamıza gerek yok: İnce’nin AK Parti tabanından falan oy aldığı yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.519 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 738 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 769 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.665 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.429 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar