Bize huzur, güven ve umut gerek

İstiklal Caddesi ve Beyoğlu biz taşrada büyüyenler için mistik bir hayaldi.Aynı zamanda (Yeşilçam filmlerinden, bayramlarda gelen renkli İstanbul kartpostallarından olsa gerek) hiç gitmediğimiz halde, orada...

İstiklal Caddesi ve Beyoğlu biz taşrada büyüyenler için mistik bir hayaldi.

Aynı zamanda (Yeşilçam filmlerinden, bayramlarda gelen renkli İstanbul kartpostallarından olsa gerek) hiç gitmediğimiz halde, orada yaşıyormuş gibi tanıdığımız bir mekandı.

Yaz tatillerinde İstanbul’a gidebilen arkadaşlarımız, döndüklerinde Taksim Atatürk Anıtı’nda, muhteşem mimarisiyle İstiklal Caddesi’nde, Yeşilçam Sokağı’nda, Galata Kulesi’nde, Sultanahmet Meydanı’nda çektirdikleri fotoğrafları gösterip, büyük bir kısmı abartı olan İstanbul anılarını anlatır, bizi kıskandırmaya çalışırdı.

Kıskanırdık, inanmazdık ama yine de can kulağıyla dinlerdik. Zira yoğunlaştığımız şey onların anıları değil İstanbul’la, Beyoğlu’na dair detaylar olurdu.

İstiklal Caddesi’ne, Beyoğlu’na olan hayranlığım o yıllara dayanır.

Çocukluğumdan kalma bir inançla, o mahalleyi mutlu, huzurlu, neşeli insanların güven içinde yaşadığı bir mekan olarak kafama kazımışım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Açık Kapı” işinin sonuçları! 27 Mart 2024 | 1.085 Okunma Medeni bir ülkede “skandal” derler! 23 Mart 2024 | 1.907 Okunma Kurum’a zor sorular? 22 Mart 2024 | 1.933 Okunma Sizi gidi emanetçiler! 18 Mart 2024 | 1.434 Okunma Ya hurma? 15 Mart 2024 | 845 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar