Biz bu bedeli niye ödedik?

Dış politikada ilkeler çok önemlidir. İlkesizlik her zaman başa dert olur.Türkiye’nin temel dış politika ilkesi, ulu önder Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözüdür. Bu ilke sayesinde...

Dış politikada ilkeler çok önemlidir. İlkesizlik her zaman başa dert olur.

Türkiye’nin temel dış politika ilkesi, ulu önder Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözüdür. Bu ilke sayesinde Türkiye uluslararası sorunlarda hep sorunların değil çözümlerin bir parçası olmuştu.

AK Parti’nin dış politikası, bu ilkeyi tuzla buz etti. Dünyanın birçok yerinde yaşanan çatışmalarda arabulucu olan Türkiye, son dönemde birçok çatışmada taraf oldu.

Mehmetçik geçmişte hep barış koruma görevleri ya da terörle mücadele için yurt dışına giderdi. Son dönemde Libya ve Suriye gibi ülkelere gitti ve çatışmaların tarafı oldu.

★★★

Suriye meselesi de temel dış politika ilkesi yok edildikten sonra Türkiye’nin yaşadığı savrulmalara iyi bir örnektir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.068 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 735 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 764 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.639 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.423 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar