Bir belediye başkanına nasıl not verirsiniz?

Ben gazeteci olarak değil, vatandaş olarak not veririm. Önce temel belediyecilik hizmetlerine bakarım. Yaşadığım sokağın kaldırımına, yoluna, temizliğine… Sonra, bürokrasisinin durumuna. Konut vergimi ödemek...

Ben gazeteci olarak değil, vatandaş olarak not veririm.
Önce temel belediyecilik hizmetlerine bakarım.
Yaşadığım sokağın kaldırımına, yoluna, temizliğine…
Sonra, bürokrasisinin durumuna. Konut vergimi ödemek için belediyeye gittiğimde anamdan emdiğim süt burnumdan geliyorsa o belediyenin başkanı gözümden düşer.
Esnafsam ruhsat almakta sıkıntı yaşıyorsam, imar ve iskan işleri kağnı hızında işliyorsa o belediyeye pozitif bakmakta zorlanırım.
Sonra yaşadığım yerin sosyal niteliğine bakarım.
Yaşlıların, gençlerin yoksulların rahatça, eşit koşullarda erişebildiği yerler yapılmış mı? Çalışan annelerin çocuklarını güvenle bırakacağı kreşler, gündüz bakım evleri var mı? Sergilerin açıldığı, konserlerin verildiği yeterince mekana sahip miyiz? Yüzebileceğim, spor yapabileceğim ne kadar tesis var. Hepsinden önemlisi, sıcaktan bunaldığımda altına oturabileceğim ağaçlarla dolu, 7’den 77’ye herkesin vakit geçirebileceği ne kadar park ve bahçe var?
Hem evim, hem iş yerim Çankaya’da. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in geride kalan 5 yılın muhasebesini yaptığı basın toplantısını vatandaş gözüyle dinledim. Böylece “yaptık” dediği her şeyin doğruluğunu, bizzat yerinde görüp bilme avantajına sahip oldum.
“5 Yılda belediye tarihinin en büyük yatırımını yaptık, önemli işlere imzamızı attık ama karnemizi 31 Mart’ta alacağız” dedi.
Hem iddialıydı. Hem de kendisi için kurduğu cümlenin doğruluğunun 31 Mart’ta test edileceğini biliyordu. O nedenle cümlenin ikinci kısmı daha çok hoşuma gitti.
Babası Doğan Taşdelen, eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’le çok sık kavga ederdi.
Alper Taşdelen, “yeni nesil” olarak Gökçek’le kavga etmek yerine işbirliği yapma yolunu seçti. Bu yüzden seçmeninden zaman zaman ciddi eleştiriler de aldı. Büyükşehir yasası, ilçe belediyesinin elini kolunu bağlamaya muktedirdi ve Taşdelen’in Gökçek’le kavga etmek yerine hizmete yoğunlaşması, biz Çankayalıların yararına oldu. İlçede n...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir SERVET TRANSFERİ hikayesi 29 Mart 2024 | 1.433 Okunma “Açık Kapı” işinin sonuçları! 27 Mart 2024 | 1.098 Okunma Medeni bir ülkede “skandal” derler! 23 Mart 2024 | 1.912 Okunma Kurum’a zor sorular? 22 Mart 2024 | 1.934 Okunma Sizi gidi emanetçiler! 18 Mart 2024 | 1.436 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar