Bakan ihraç edebilir miyiz?

Sözcü Gazetesi Yazarı Deniz Zeyrek’in bugünkü (25.04.2022)''Bakan ihraç edebilir miyiz?’’ başlıklı yazısı.

Bakanlarımız, milletin yaşadığı sorunlara çözüm bulamasalar da acayip güzel bahaneler üretiyorlar. Çok yaratıcı yorumlarla, zeka göstergesi yorumlarla bize madalyonun öteki yüzünü gösteriyorlar.

– Örneğin Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu.

Türkiye Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği’nin (TMMOB) diyor ki “Bu ülkede mühendislik diploması alan insanların yüzde 60’ı en az altı ay iş arıyor. Her dört mühendisten biri 2-3 yıl işsiz geziyor. İki mühendisten biri iş bulsa dahi asgari ücretle çalışıyor. Her 10 mühendisten altısı gelecek kaygısı duyuyor.”

Haliyle de fırsatını bulan yurt dışına gidiyor.

Peki bir süredir her açıklamasıyla 2024’teki yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olacağı izlenimi yaratan, her fırsatta adından söz ettiren Karaismailoğlu bu gerçeği bize nasıl yansıtıyor?

“Sahip olduğumuz bilgi, beceri ve yetenek sayesinde mühendis ihraç eder hale geldik.”

Vay arkadaş!

Sizin aklınıza gelir miydi bu pırıltılı analiz?

Mühendislerimiz buradaki olumsuzluklar yüzünden daha iyi koşullar bulup gitmiyor, biz ihraç ediyoruz.

(Eminim, ülkemizin deneyimli hekimleri yurt dışına giderken ne diyeceğini bilemeyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Karaismailoğlu'nu kıskanmıştır.

Acaba ilgili haberleri görünce içten içe “ihraç etme fikri keşke önce benim aklıma gelseydi” diye hayıflanmış mıdır?)

– Örneğin Enerji Bakanı Fatih Dönmez.


Biliyorsunuz, hayat pahalılığının altında yatan en önemli nedenlerden biri enerji giderleri oluyor. Akaryakıt,
doğalgaz ve elektrik faturaları almış başını gitmiş. Ülkede vatandaşların elektrik faturasını ödeyemez hale gelmesinin tek sorumlusu kendisi olmasa da ödenemez hale gelmiş elektrik faturaların baş sorumlusu Bakan Dönmez'dir. Haliyle ödenemeyen faturalar nedeniyle kesilen elektriğin sorumlusu da kendisidir.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu ne diyor?

“2021 yılında toplam 2 milyon 776 bin 461 mesken abonesini, 597 bin 900 ticarethanenin, 3 bin 277 sanayi kuruluşunun, 71 bin tarımsal sulama yapan çiftçinin elektriği kesilmiş. Bu rakam toplamda 3.5 milyonu buluyor.”

Peki Kemal Kılıçdaroğlu faturasını ödemeyerek karanlıkta kalmayı göze alınca Fatih Dönmez ne diyor?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.108 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 735 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 764 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.639 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.423 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar