Bakan giyim yardımı aldı mı?

Sözcü Gazetesi Yazarı Deniz Zeyrek'in bugünkü (07.11.2022)''Bakan giyim yardımı aldı mı?'' başlıklı yazısı.

Son zamanlarda değişik kamu kurumlarında çalışan insanlardan promosyon meselesiyle ilgili çok sayıda şikayet mesajı geliyor.

Bazı çalışanlar, başka kurumlarda çalışıp kendileriyle aynı miktarda maaş alan arkadaşlarının aynı bankalardan daha fazla promosyon aldıklarını yazıyor.

Bizden de bu konuya el atmamızı istiyorlar.

Konu sendikalar, bankalar ve kamu kurumları arasında yapılan pazarlıklarla ele alındığı için belli bir standart yok. O nedenle her kurum özelinde tek tek incelemek lazım.

Örneğin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda çalışanların promosyon ücretinin olması gerekenden yaklaşık 4 bin TL daha düşük olduğu iddiası var.

Bunun nedenini 31 Ekim günü sevgili meslektaşım Çiğdem Toker yazmıştı.

İddiaya göre Bakanlık, 29 Mayıs 2022 günü İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nın yerine yapılacak millet bahçesine ağaç dikim töreni için taşıdığı personelin masraflarının bir bölümünü, kendi personeli için bankadan aldığı promosyon ücretinden karşılamış. Yani çalışanları hem Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı alkışlayacakların bulunduğu “coşku alanı”nı doldurmak için konu mankeni yapmış, hem bu işlemle ilgili masrafları, onların alacağı promosyon ücretinden kesmiş.

★★★

İddiaya göre bakanlık bununla da sınırlı kalmamış, personele verilmesi gereken giyim yardımının bir kısmını da aynı etkinliğin masraflarını gidermek için kullanmış.

Biz geçen cuma günü bu iddiayı televizyonda gündeme getirince, işi bilenlerden bilgi yağdı.

Örneğin adının açıklanmasını istemeyen bir kaynağım, giyim yardımının sadece teknik personele, hizmetin gereği olarak görev esnasında giyilmesi gereken koruyucu giyim malzemesi olarak (sadece ayni) verilebileceğine dikkat çekti. Buna karşın bakanlık sendikayla anlaşıp nakit yüklü alışveriş kartı olarak bütün personele dağıtıyormuş. Meseleyi biraz araştırınca yeni detaylar da öğrendim:

– Sendika ve Bakanlık 2022'de bu yardımın yaklaşık 7500 TL olması yönünde anlaşmış. Ancak yardımlar 4 bin 250 TL olarak dağıtılmış. Bir bakanlık çalışanı, memurlar.net sitesine şöyle yazmış: “Aradaki Fark da İstanbul'a Park açılışına gidenlerin yol masrafına verildi. Haberiniz olsun!”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 733 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 759 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.637 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.421 Okunma Kader değil, sizin seçiminiz! 30 Mart 2024 | 498 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar