Ayasofya’da ilk namaz meselesi

“İran Devrimi” konusunda İranlıların yılların deneyimiyle adeta “damıtılmış” bir tespiti vardır. Hangi İranlıya “Devrim öncesiyle sonrasını karşılaştırır mısın” sorusunu yöneltseniz, “Eskiden evde ibadet eder dışarıda eğlenirdik, şimdi evde eğlenip dışarıda ibadet ediyoruz” yanıtını alırsınız.

Bu yaklaşım, şu slogana dönüşerek İran halkının İran rejimini tanımlama biçimi olmuştur: “Göstere göstere ibadet et, gizli gizli eğlen.”

Benzer durum her geçen yıl ülkemizde de biraz daha belirgin bir hal almaya başladı. Herkes ibadetini başkalarının gözüne sokarak yapma, kapalı kapılar arkasında eğlenme telaşında.

★★★

“Ayasofya'da ilk namaz” tartışmalarını izlerken de İran'daki o durum aklıma geldi. Neymiş efendim, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu arayıp davet etmiş ama Kılıçdaroğlu gelmeyeceğini bildirmiş. Gerekçesini de “Kameralar önünde namaz kılmayı doğru bulmuyorum” sözleriyle aktarmış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.512 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 735 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 765 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.649 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.423 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 2 yorum