Ava giderken avlanmak!

Sözcü Gazetesi Yazarı Deniz Zeyrek'in bugünkü (14.11.2022)''Ava giderken avlanmak!'' başlıklı yazısı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü konusundaki yasa teklifi çıkışı, başta CHP tabanı olmak üzere birçok kesimden “Ne gerek vardı, ülkenin gündemi bu mu?” ve “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a koz verdi” diye özetlenebilecek tepkiler aldı.

Erdoğan’ın bu pası alması, “Yasa yetmez, Anayasa’yı değiştirelim” diyerek bir üst seviyeye çıkarması Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirileri haklı çıkaracak nitelikteydi.

Erdoğan’ın, başörtüsüyle yetinmeyip anayasa paketine “aileyi korumak”, “ahlakı korumak” gibi gerekçelerle “cinsel yönelim” alanında da düzenlemeler ekletmesi, sadece Kılıçdaroğlu’nu değil, bütün muhalefeti sıkıştırma amaçlıydı.

Gelin görün ki Erdoğan ve AK Parti de uzun süredir siyaset ve strateji üretme konusunda muhalefeti aratmıyor. Öyle anlaşılıyor ki Erdoğan’ı Anayasa değişikliği teklif etmeye yönlendirenler/ikna edenler, işin önünü sonunu pek hesaba katmamışlar.

Şöyle ki referandumsuz Anayasa değişikliği için teklifin TBMM Genel...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.088 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 735 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 764 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.639 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.423 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar