Ateşten gömlek için yine bir Türk talip

Bu aralar Rusya ile Ukrayna arasında yeniden savaş tamtamları çalıyor. Görüntüde gerilimin kaynağı Kırım açıklarında üç Ukrayna gemisi ile Rus Donanması arasındaki fiziki temas olsa da asıl...

Bu aralar Rusya ile Ukrayna arasında yeniden savaş tamtamları çalıyor. Görüntüde gerilimin kaynağı Kırım açıklarında üç Ukrayna gemisi ile Rus Donanması arasındaki fiziki temas olsa da asıl sorun Doğu Ukrayna’da yaşanıyor. Yani Rusya’nın işgal ettiği Ukrayna topraklarında.

Yakından ilgilenenler hatırlar. Çatışmalar, NATO, Birleşmiş Milletler gibi uluslararası kuruluşların devreye girmesi ile kontrol altına alınmıştı. Minsk’te imzalanan protokol çerçevesinde de ateşkes ilan edilmişti. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) da bir Özel Gözlem Görevi oluşturmuştu. Bu birimin başına da hem Ukrayna hem Rusya ile iyi ilişkileri olan Türkiye’den bir diplomat, Büyükelçi Ertuğrul Apakan getirilmişti.

Apakan, bizim Hariciye’nin en üst makamı olan Müsteşarlık koltuğunda oturmuş, yıllarca Kıbrıs sorununun çözümü için çalışmış önemli bir diplomat.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.512 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 735 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 766 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.649 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.424 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar