Anketler ve konsolidasyon ne durumda?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 21 Şubat 2019 Perşembe günü Denizli’de yaptığı konuşmada şunları söylüyordu:“…Teşkilatlarımızdan üyelerimize, AK Parti’ye ve Milliyetçi ...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 21 Şubat 2019 Perşembe günü Denizli’de yaptığı konuşmada şunları söylüyordu:
“…Teşkilatlarımızdan üyelerimize, AK Parti’ye ve Milliyetçi  Hareket Partisi’ne gönül vermiş kardeşlerime, herkese diyorum ki aman ha içinizde  bir olun, beraber olun, iri olun, kardeşliğinize gölge düşürmeyin ve hep birlikte  Türkiye olun. Çünkü maalesef hala istediğimiz konsolidasyon olmuş değil, bunu  başarmamız lazım.”
Türk Dil Kurumu Sözlüğü’ne göre “konsolidasyon” sözcüğünün anlamı Yapıları benzer durumda olan nesnelerin birleştirilmesi” olduğuna göre, Erdoğan, AK Parti ile MHP tabanlarının istenilen ölçüde birleşmediğine dair bir durum tespiti yapmıştı.
Erdoğan, 2 gün sonra 23 Şubat 2019 Cumartesi gecesi bir TV kanalındaki söyleşide de Ankara’daki durumun başa baş gittiği söylenince, “Anketler falan, bunlara pek güvenim kalmadı” karşılığını veriyordu.
Bugüne dek kamuoyunun nabzını en iyi tutan, en fazla anket yaptıran siyasi lider olan Erdoğan, belli ki son bir kaç seçimde tahminleri tutturamayan firmalara güvenmiyordu.
Erdoğan’ın iki açıklamasını birleştirerek okuduğumda aklıma şu soru takıldı:
“Madem anketlere güvenmiyor, ‘maalesef hala istediğimiz konsolidasyon olmuş değil’ tespitini hangi veriyle yapıyor?”
Büyük ihtimalle, hem kendi gözlemleri, hem yakın çalışma ekibinin ve AK Parti teşkilatlarının seçim bölgelerinden, sokaklardan aktardığı izlenimleri dikkate alıyor.
Benim şahsi gözlemim, CHP’nin İzmir ve Ankara’yı alacağı, İstanbul’u alamasa da Ekrem İmamoğlu’nun büyük çıkış yapacağı yönündeydi.
Ancak, AK Parti’yi y...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.188 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 735 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 764 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.639 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.423 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar