Ankara İYİ Parti'ye mi kalacak?

Yerel seçim ittifaklarıyla ilgili son durumu görmek için dün TBMM kulislerindeydim. Önce İYİ Parti’nin grup toplantısını izledim. Genel Başkan Meral Akşener, Mersin, Afyonkarahisar, Isparta, Niğde ve Isparta...

Yerel seçim ittifaklarıyla ilgili son durumu görmek için dün TBMM kulislerindeydim.
Önce İYİ Parti’nin grup toplantısını izledim. Genel Başkan Meral Akşener, Mersin, Afyonkarahisar, Isparta, Niğde ve Isparta adaylarını açıkladı. Dört il CHP’nin iddialı olmadığı yerlerdi ama Mersin, CHP ile işbirliği görüşmelerinin yapıldığı bir şehirdi.
Daha sonra MHP lideri Devlet Bahçeli’yi dinledim. Keyifli görünüyordu. Gazetecilerin sorularını yanıtlarken, “Önemli adımlar atılmıştır. Çalışmalar olumludur, verimlidir” dedi. Belli ki AK Parti ile ittifak görüşmelerinin bu kez polemiklerden uzak seyretmesi Sayın Bahçeli’yi mutlu ediyordu.
Grup toplantısının çıkışında ayak üstü sohbet etme fırsatı bulduk. SÖZCÜ ailesine katıldığım için tebriklerini iletti.

MERSİN’DE İYİ PARTİ DE CHP DE ADAY ÇIKARIYOR

Ardından CHP grup katına çıktım. Yine aday adaylarından geçilmiyordu. Kemal Kılıçdaroğlu’nun TBMM’deki Özel Kalem Müdürü Şükran Kütükçü’nün işi gerçekten zor. Bir tarafta ısrarla görüşme talep eden partililer, diğer tarafta yapacağı konuşmaya yoğunlaşmak isteyen Kemal Kılıçdaroğlu.
CHP koridorundan çok önemli bilgilerle döndüm. Okuyunca siz de şaşıracaksınız.
Önce Mersin.
İYİ Parti adayını duyurdu. Bu CHP’nin aday çıkarmayacağı anlamına mı gelir? Yanıt:
“İYİ Parti Mersin adayını açıklamadan önce CHP’ye bilgi verdi. CHP de Mersin’de kendi adayını çıkaracak.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 733 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 761 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.639 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.421 Okunma Kader değil, sizin seçiminiz! 30 Mart 2024 | 499 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar