Algılar ve gerçekler

AK Parti’nin 40 ildeki belediye başkan adaylarını açıkladığı töreni izledim. Gerçekten, bir propaganda ve iletişim başarısıydı. Bütün TV kanalları, salona tertibat kurmuş, en önemli...

AK Parti’nin 40 ildeki belediye başkan adaylarını açıkladığı töreni izledim. Gerçekten, bir propaganda ve iletişim başarısıydı.
Bütün TV kanalları, salona tertibat kurmuş, en önemli yüzlerini oraya getirmiş, toplantıyı canlı yayınlayıp, canlı yorumlatıyordu.
Konuşulanları dinledikçe, törenin “adayların” değil, “belediye başkanlarının” açıklandığı toplantıyı izlediğim hissine kapıldım.
Meslektaşlarımın yorumlarına bakılırsa, seçimleri boşuna yapıyoruz. Oysa durum o kadar da göründüğü gibi değil.
Parti Sözcüsü Ömer Çelik, geçen hafta çok net bir şekilde Ankara, İstanbul ve İzmir adaylarının da açıklanacağını söylemişti. Buna karşın, açıklanan adaylar arasında Ankara İstanbul ve İzmir yoktu.

TEREDDÜT YARATAN SORULAR

Açıklamanın yarına bırakıldığı söyleniyordu. Ankara’da Mehmet Özhaseki, İzmir’de Nihat Zeybekci isminde bir sorun olmadığına göre, bu gecikme İstanbul adayından kaynaklanıyor olabilir miydi?
Kaynaklarım, TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın İstanbul adaylığı için gönüllü olmadığını, hatta kabul etmek istemediğini söylüyor. Bu nedenle de kendisinin kararı beklenmeden isminin kesinleşmiş gibi açıklanmasından rahatsız olmuş.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmelerde konu henüz karara bağlanmamıştı.
“Evet” demeden önce sahadaki duruma bakması, şu sorulara yanıt bulması gerekiyordu:
– En büyük rakibi kim olacaktı? Gürsel Tekin mi Muharrem İnce mi yoksa Ekrem İmamoğlu mu?
– Ekonomik sorunlar, işsizlik, fiyat artışları ve iktidar yorgunluğu, partinin oylarını düşürüyor mu?
– Milliyetçi ve Kürt seçmenlerin eğilimi ne yönde?
MHP aday çıkarmadı diye bütün MHP’liler kendisine mi oy verecekti yoksa MHP ile ittifak tavanda mı kalacak?
CHP, Gürsel Tekin gibi bir ismi aday gösterirse hem HDP’nin tabanındaki Kürtlerin, hem AK Parti’ye oy veren muhafazakar Kürtlerin oyunu alır mı?
MHP tabanından oy alamadığı gibi Kürtlerin oyunu da kaybederse İstanbul’u kazanma şansı olur mu?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 733 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 761 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.639 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.421 Okunma Kader değil, sizin seçiminiz! 30 Mart 2024 | 499 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar