Aday: Cumhurbaşkanı Liderler Kabinesi

Sözcü Gazetesi Yazarı Deniz Zeyrek'in bugünkü (07.01.2022)'' Aday: Cumhurbaşkanı Liderler Kabinesi'' başlıklı yazısı.

CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin liderleri nihayet Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi konusunu (altılı) masaya yatırdı.

Liderler, toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı adayının kim olacağına dair yine ser verip sır vermese de açıklamalarında ve yaptığımız görüşmelerde söylediklerinde bulduğumuz ipuçlarından bazı sonuçlar çıkarabildik. Bugün sizinle (beş maddede) o sonuçları paylaşacağım.

1- ORTAK ADAY KESİNLEŞTİ: Cumhurbaşkanlığı adaylığı ilk kez Altılı Masa’nın gündemi oldu ve altı lider ortak adayla seçimlere katılma konusunda uzlaştı.

2- ADAY İSMİ 26 OCAK’TA MASADA: Toplantıda Cumhurbaşkanı adayının ismi konuşulmadı ancak 26 Ocak’ta yapılacak toplantıdan sonra netleştirilip seçim kararının alındığı gün kamuoyuna açıklanması kararlaştırıldı.

3- TEK ADAM DEĞİL, LİDERLER KABİNESİ: Cumhurbaşkanı adayı kim olursa olsun, seçimlere aslında “Cumhurbaşkanlığı Liderler Kabinesi” olarak girecek. Seçmenlere, Altılı Masa’daki partilere bir güvence olarak partilerin liderlerinin Cumhurbaşkanlığı kabinesinde Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.519 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 738 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 769 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.665 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.429 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar