Belediyeden ne beklersiniz?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, defalarca yeni dönem belediyeciliğini “gönül belediyeciliği” olarak adlandırdı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun tercihi ise “derman belediyeciliği” oldu. Bu...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, defalarca yeni dönem belediyeciliğini “gönül belediyeciliği” olarak adlandırdı.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun tercihi ise “derman belediyeciliği” oldu.
Bu kavramların açılımının ne olduğunu anlatan oldu mu?
Ben şahsen duymadım.
Tersine, bütün adaylar hâlâ proje diye, belediyelerin zaten zorunlu görevleri olan altyapı projelerini açıklıyor.
İstanbul’a bakın: Binali Yıldırım da Ekrem İmamoğlu da öncelikli olarak trafik sorununu çözmeyi vaat ediyor. Oysa bu zaten bir görev.
İstanbul’u, son dönemde ağırladığı yabancı turistlerin sayısıyla dünya zirvesine yerleşen Bangkok gibi zirveye çıkarmayı vaat eden oldu mu? Sadece Bangkok mu? Bakın, Dubai, Singapur ve Kuala Lumpur gibi kentler de turist çeken kentler sıralamasında Paris ve Londra’nın tahtını sallıyor.
İstanbul’u, Moskova ya da Viyana gibi turistlerin 500 Euro’ya yılbaşı konser bileti satın aldığı bir kente dönüştürme vaadini duydunuz mu?
Ben bunları değil ama millet kıraathaneleri ve bahçeleri konusunda birbirleriyle yarışan adayları duydum.
Peki “yeni” diye sunulan “gönül belediyeciliği”, trafik, su, kanalizasyon gibi temel altyapı sorunlarını çözüp, üzerine de bedava kek yiyip, çay içebileceğimiz millet kıraathanelerinden, özgürce yuvarlanabileceğimiz millet bahçelerinden mi ibaret?
Ya “derman belediyeciliği”?
CHP, kent yoksullarının dertlerine derman olmayı mı hedefliyor? Yıllardır bu konuda AK Parti’yi eleştirdiği halde, kömür ve makarna dağıtma işine mi girecek?
Yoksa “karnımızı nasıl doyuracağız” diyerek, katılımcı bir yerel yönetim anlay...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.171 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 735 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 764 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.639 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.423 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar