Org. Temel’in alınması, “3 Aralık 1990”ın tekrarı mı?

2018 bitmek üzereyken 2. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Temel ile 4. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Barut pasif göreve alındı. Son bir iki haftada yaşananlara bakılırsa “sürpriz” değildi. Ancak...

2018 bitmek üzereyken 2. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Temel ile 4. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Barut pasif göreve alındı.
Son bir iki haftada yaşananlara bakılırsa “sürpriz” değildi.
Ancak, Türkiye’nin Suriye’de Fırat’ın doğusuna harekat planladığı bir zamanda, olası operasyonda en kritik görevlerde bulunacak generallerle ilgili bu görev değişikliği “sıradan” da olamazdı.
Org. Temel’in kim olduğunu tekrar anlatmaya gerek yok. 15. Temmuz’dan sonra yıldızı yükselen subaylardan biriydi. Korgeneral Zekai Aksakallı’nın 2. Kolordu Komutanlığı’na getirilmesinden sonra da Suriye’nin kuzeyindeki iki büyük operasyonun en kritik ismi olmuştu.

“ÇOK YAKIN HUKUKUMUZ VAR”

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP adayı Muharrem İnce’nin “apoletlerini sökeceğim” diye seslendiği Org. Temel’e en büyük destek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan gelmişti. “Temel Paşamızla çok yakın bir hukukumuz var” diyen Erdoğan, o tarihten sonra yapılan ilk Yüksek Askeri Şura’da Temel’i korgenerallikten orgeneralliğe terfi etmişti. Org. Temel, “Fırat Kalkanı” ve “Zeytin Dalı” harekatları boyunca da siyasi iradeden büyük destek alıp, iltifat görmüştü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.134 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 735 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 764 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.639 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.423 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar