Bakan Gül’ün adalet dileği ve SÖZCÜ Davası

Pazartesi günü Dünya İnsan Hakları Günü’ydü. Bir çok siyasetçi, günün anlam ve önemine dair mesajlarında insan hakları ihlallerinin olmadığı, adil bir dünya temennilerini dile getirerek...

Pazartesi günü Dünya İnsan Hakları Günü’ydü. Bir çok siyasetçi, günün anlam ve önemine dair mesajlarında insan hakları ihlallerinin olmadığı, adil bir dünya temennilerini dile getirerek kutladı.
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de o isimlerden biriydi.
Sosyal medya hesabından “İnsan hakları ihlallerinin sona erdiği, tüm mazlum ve masumların haklarına kavuştuğu adil bir dünya umuduyla 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyorum” mesajını paylaştı.
Göreve geldiği günden beri, adaleti güçlendirmek istediği yönünde mesajlar veren, bu konuda adımlar atan Bakan Gül, Yargı Reformu Strateji Belgesi’ne son şeklinin verildiği Yargı Zirvesi sırasında da şöyle konuşmuştu:
“Belgemizin vizyonu, güven veren ve erişilebilir bir adalet sistemi olacaktır. Güven veren adaletin hedefi, temel hak ve özgürlüklerin, toplum hayatındaki huzur ve güvenliğin, sosyal beklenti ve memnuniyetin, yani kısacası topyekün varlık ve geleceğimizin garantisini ima etmektedir.”
İnsan hakları ihlallerinin yaşanmadığı, mağdur ve mazlumların haklarına kavuştuğu adil bir dünya dileyen, aynı zamanda varlık ve geleceğimizin garantisi olacağı “güven veren, erişilebilir adalet” vaat eden bir Adalet Bakanımız var. Kulağa gerçekten hoş geliyor.
Bakan Gül’ün İnsan hakları günü mesajının altına bir takipçisi “biz de bu yazdıklarınızı uygulamanız umuduyla 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyoruz” diye yazmıştı.
Ne yalan söyleyeyim, ben de mesajı okurken aynı şeyi düşünmüştüm.
Haksız da çıkmadım. ★★★ Çok kısa bir süre sonra cep telefonuma bir internet haber sitesinin “son dakika” bildirimi düştü.
“Türkiye bu haberi de gördü: Emin Çölaşan ve Necati Doğru’ya FETÖ davası” yazıyordu.
Hemen haberi açtım, okudum. Sadece iki usta gazeteciye değil, SÖZCÜ’nün...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Açık Kapı” işinin sonuçları! 27 Mart 2024 | 1.090 Okunma Medeni bir ülkede “skandal” derler! 23 Mart 2024 | 1.907 Okunma Kurum’a zor sorular? 22 Mart 2024 | 1.933 Okunma Sizi gidi emanetçiler! 18 Mart 2024 | 1.435 Okunma Ya hurma? 15 Mart 2024 | 845 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar