Yeni ittifak arayışında hangi iki isim dışlanacak?

Yerel seçim gündemi baş döndürüyor. AK Parti, mevcut belediyelerini kaybetmemek için her oyun hesabını yapıyor. Pazartesi bu köşede MHP ile AK Parti arasında “yerel seçim ittifakı”...

Yerel seçim gündemi baş döndürüyor.
AK Parti, mevcut belediyelerini kaybetmemek için her oyun hesabını yapıyor.
Pazartesi bu köşede MHP ile AK Parti arasında “yerel seçim ittifakı” görüşmelerinin bu hafta yeniden başlayabileceğini yazmıştım.
Öyle de oldu. İki parti hem heyetler, hem liderler seviyesinde görüşme kararı aldı.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli, bugün bir araya gelecek. Peşinden de AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile MHP’deki muadili Sadir Durmaz’ın görüşmeleri başlayacak.
Görüşme talebinin Erdoğan’dan geldiğini dün Bahçeli’den öğrendik.
Zaten, ittifak görüşmelerinin yeniden başlayacağı haberini MHP’lilerden değil AK Parti’lilerden öğrenmiştik.

29 GÜN DAYANABİLDİLER

Sadece bir ay önce yaşandığı için unutmak mümkün değil: Hem Sayın Bahçeli, hem MHP yöneticileri, ittifak görüşmeleri ve “Andımız” konusunda Bekir Bozdağ ve Numan Kurtulmuş gibi AK Parti’lilerle çok sert bir polemiğe girdi. Erdoğan da Bozdağ’a sahip çıkıp, isim vermeden Bahçeli’yi sert eleştirdi. İş kontrolden çıkmaya başlamıştı ki Bahçeli 23 Ekim’deki TBMM Grup Toplantısı konuşmasında “bitmiştir” diyerek kapıyı ittifaka kapattı.
Peki ne oldu da AK Parti 23 Ekim’de kapanan kapı 21 Kasım’da (bugün) yeniden açılsın diye bu kadar ısrarcı oldu?
TBMM’de dün AK Parti’nin ve MHP’nin kulislerinde başka konu konuşulmuyordu.
Aradan geçen 29 günde MHP İstanbul, Ankara ve İzmir’de iddialı adaylar arayışına girmiş, Ankara’da Melih Gökçek, İstanbul’da Bedrettin Dalan ve Mehmet Bülent Karataş isimlerini dillendirmişti. Yapılan anketlere göre muhalefet ittifak yapar ve MHP tek başına güçlü adaylar çıkarırsa AK Parti’nin İstanbul ve Ankara’yı kaybetme riski ortaya çıkıyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sizi gidi emanetçiler! 18 Mart 2024 | 1.285 Okunma Ya hurma? 15 Mart 2024 | 820 Okunma “Dördüncü dönem” için düğmeye basılıyor! 13 Mart 2024 | 448 Okunma Ankara’dan görünen! 08 Mart 2024 | 279 Okunma Kurum için “Nevruz” fırsatı! 06 Mart 2024 | 1.379 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar