Bakan Sarıeroğlu’ndan taşeron sorularına net yanıtlar: “Bir tek devlete davadan feragat edecekler”

Bize gelen mektuplardan, telefonlardan ve sosyal medya mesajlarından derlediğim ve önemli bulduğum soruları yöneltmek için dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu’nu aradım.Başta...

Bize gelen mektuplardan, telefonlardan ve sosyal medya mesajlarından derlediğim ve önemli bulduğum soruları yöneltmek için dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu’nu aradım.

Başta ulaşamadım. Çünkü, gün boyu, GATA’da, Maliye Bakanlığı’nda ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde incelemelerde bulunup, taşeron çalışanların kamuya transferi konusunda yaşanabilecek sorunları yerinde incelemişti.

Akşama doğru telefonum çaldı. Arayan numaraya bakmadan açtım. “Ben Julide” dedi. Arayanın Sayın Sarıeroğlu olduğunu anlamam üç saniye sürdü. Gafil avlanmıştım ama toparlanır toparlanmaz soruları birbiri ardına sıraladım. Siz de okuyunca göreceksiniz çok içten ve açık yanıtlar verdi:

- Çalışanlar bugüne dek şirketlerde biriken kıdem tazminatlarından vaz mı geçmek zorunda?

Hayır, değiller. Feragat edecekler gibi algıladılar ama kıdem tazminatı kazanılmış haktır. İş yasalarında vardır. Kıdem tazminatından feragat etme zorunluluğu yoktur. Çalışanların, daha önce çalıştıkları taşeron şirketlerle herhangi bir şey imzalamayacaklar.

- Peki biriken kıdem tazminatlarını önceden çalıştıkları şirketlerden mi alacaklar?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.123 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 735 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 764 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.639 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.423 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar