Bugünleri de mi görecektik?

Milletvekilleri, kamu kurum ve kuruluşlarına, bakanlara, bakanlıklara kritik karar ve uygulamalarıyla ilgili sorular yöneltir, bu yolla önemli bilgi ve belgelerin kamuoyuna yansımasını sağlarlardı.Ne yalan söyleyeyim, son zamanlarda soru...

Milletvekilleri, kamu kurum ve kuruluşlarına, bakanlara, bakanlıklara kritik karar ve uygulamalarıyla ilgili sorular yöneltir, bu yolla önemli bilgi ve belgelerin kamuoyuna yansımasını sağlarlardı.

Ne yalan söyleyeyim, son zamanlarda soru önergeleri önemini yitirmiş vaziyette. Bakanlar, bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, milli iradenin en yüksek makamı olan TBMM’den gelen soruları ya zamanında yanıtlamıyor ya da üstünkörü cevaplarla geçiştiriyor.

Bu nedenle biz gazeteciler de milletvekillerinin soru önergeleriyle ilgili basın duyurularını, elektronik mesajları önemsememeye başladık.

Gelen mesajlarımı okurken, CHP milletvekili Mehmet Bekaroğlu’nun 18 Ekim’de TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesine denk geldim ve ne yalan söyleyeyim, “Nasıl olsa Hürriyet’in parlamento ekibi ilgilenmiştir” düşüncesiyle okumadan silmek istedim.

Ancak gayriihtiyari önergenin ilk paragrafını okuyunca konu çok ilginç geldi ve biraz da şaşkınlık içinde sonuna dek bir solukta okuyuverdim.


CAMİYİ NİYE YIKIYORSUN?
Önergenin konusu TBMM yerleşkesi içinde 30 yıldır hizmet veren, mimari ödülü sahibi Çinici Camisi idi. Bekaroğlu’nu bilirsiniz. Milli Görüş hareketinden gelen dindar bir siyasetçi. İnsan haklarına duyarlılığı ve sosyal adalet savunusu ile “Solcu Müslüman” diye tanınıyor ve bir süredir CHP’de siyaset yapıyor. Haliyle, TBMM Başkanı’nın ya da AK Partililerin “Hiç gittin mi o camiye” diye alaycı bir yanıtla geçiştireceği bir isim değil.

Soru önergesinin başlangıç kısmında, TBMM Çinici Camisi’nin estetik ve manevi açıdan ne kadar önemli bir eser olduğunu uzun uzun anlatmış Bekaroğlu. Öyle de g&uu...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Açık Kapı” işinin sonuçları! 27 Mart 2024 | 1.087 Okunma Medeni bir ülkede “skandal” derler! 23 Mart 2024 | 1.907 Okunma Kurum’a zor sorular? 22 Mart 2024 | 1.933 Okunma Sizi gidi emanetçiler! 18 Mart 2024 | 1.434 Okunma Ya hurma? 15 Mart 2024 | 845 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar